Зимова негода в горах продовжує стрясати альпіністів і жителів гірських сіл. У Кашмірі при сходженні лавини загинуло 12 осіб, ще 1 числиться зниклим без вісті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Weather.

Повідомляється, що групи рятувальників виявили сім тіл з поліцейського поста, який опинився накритий сніговою лавиною в районі тунелю Джавахар на шосе Джамму-Срінагар. Серед загиблих виявилося 5 поліцейських і 2 порушника, які намагалися сховатися на посаді від лавини.

Також під час пошуків рятувальниками були виявлені ще тіла місцевих жителів, які опинилися під снігом. Рятувальники продовжують виробляти пошуки можливих жертв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Крім цього, сходження лавин сталося в інших районах долини. Місцева влада евакуювала 78 сімей села в центральному районі Багдама, яка також потрапила під снігову лавину.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" повідомляв про те, що майже через шість десятиліть фахівцям вдалося наблизитися до розгадки найбільшої таємниці історії: трагедії альпіністської групи Ігоря Дятлова на Північному Уралі. Хоча висновки напрошувалися самі собою, але більше нагадували фантастику. Як відомо, туристична місія Дятлова загинула на початку 1959 року в околицях гори Холатчахль на півночі Свердловської області. "Перевал Дятлова" став служити не тільки науці, кримінальної практиці і хрестоматійним досвідом в альпінізмі, але і сюжетом різних містичних статей і навіть для фільмів-жахів.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що синоптики попередили туристів і жителів українських Карпат про те, що в найближчі дні в гірських районах може випасти більше 15 сантиметрів снігу. Більш того, в деяких місцях висота снігового покриву досягне висоти від 1.50 до 2.50 метра. За словами місцевих старожилів, таких снігів в Карпатах, вже давно не було. Багато з них побоюються великої води, коли прийде весна, і він розтане.

Також "Знай.ua" писав про те, що на трасу "Мукачево - Рогатин" в с.Ділове (поблизу туристичного знака "Центр Європи") зійшла снігова лавина. Про це повідомляє інформаційний портал "Новини Закарпаття". Величезна маса мокрого снігу повністю перекрила проїжджу частину. Пробка автомобілів утворилася на 5 км.