Китайська влада прийняла рішення на невизначений термін закрити базовий табір Евересту в Тибеті для туристів, щоб прибрати сміття.

Про це пише South China Morning Post.

У зв'язку з цією забороною туристам дозволяється відвідувати райони навколо монастиря Ронгбук на висоті приблизно 5000 метрів над рівнем моря.

А от відвідувати базовий табір на горі Еверест (розташований на висоті понад 5 тисяч метрів) зможуть лише особи, які отримали дозвіл на сходження. Як відомо, в цьому році дозвіл на сходження отримали близько 300 альпіністів. Туристам без дозволу вхід буде заборонений.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

До альпіністів, які отримають дозвіл на сходження, будуть пред'явлені більш суворі екологічні вимоги, у тому числі їх зобов'яжуть вивозити з собою все своє сміття.

Також буде створена група з двох сотень людей. Вони будуть займатися прибиранням сміття на Евересті.

Раніше ми писали, що Еверест – найвища гора в світі, відома небезпечними умовами для підйому. Серед них: смертельно небезпечні лавини, нестача кисню і сильні пориви вітру. Будь-який альпініст, який вирішив підкорити цю гору, ризикує своїм життям. Це лякає багатьох людей, але не Шона Шварнера. Ніяких перешкод для нього не існує, ніяких складнощів він не боїться.

Цьому хлопцеві вдалося подолати рак. Лікарі вважали, що ніякої надії немає, тому одужання Шона вважається справжнім дивом. Йому поставили страшні діагнози: пухлина Аскина і хвороба Ходжкіна. Шон став першою людиною у світі, який переміг ці захворювання.

Коли йому було тринадцять років, лікарі знайшли в нього рак четвертого ступеня. За прогнозами, йому залишалося жити всього три місяці. Незважаючи на це, хлопцеві все ж пощастило одужати. Але з часом хвороба повернулася. У нього знову виявили пухлину – в правій легені. На цей раз вона була розміром як м'ячик для гольфу. Хлопцю зробили повторну операцію. Після неї лікарі повідомили про те, що він не протягне і 14 днів. Шону вдалося перемогти хворобу і на цей раз.

Нагадаємо, Путін і Лукашенко усамітнилися на вечері в горах.