Українським пенсіонерам з 1 березня пообіцяли підвищити виплати. Більше того, президент України заявив, що пенсіонери з мінімальними виплатами отримають додатково 2,4 тисячі гривень.

Проте, як і завжди, в бочці пенсійного меду виявилася своя ложка горького дьогтю. Добавки отримають не всі, пенсійні виплати, звичайно, піднімуть по-різному. Варто розібратися як перераховуватимуться виплати і кому чого чекати в березні 2019 року.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Автоматично перерахують пенсії для 10,2 млн пенсіонерів в Україні. Таким чином пенсійна реформа усуває "зрівнялівку" в пенсійному забезпеченні, коли з 11,5 млн людей пенсію на рівні прожиткового мінімуму мали лише 8,5 млн. Одноразові виплати призначать пенсіонерам, чия пенсія мінімальна, - вони отримають невелику суму в результаті індексації. Розмір виплат складе 2410 грн.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

пенсії в Україні
пенсії в Україні

Для визначення розміру пенсії існує базова формула: перемножуються середня зарплата по Україні, індивідуальний коефіцієнт зарплати та коефіцієнт страхового стажу.

Варто нагадати, що виплата пенсій на окупованих територіях України здійснюватиметься в повному обсязі лише після відновлення територіальної цілісності. Про це журналістам заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко після засідання уряду. Зокрема, Розенко зазначив, що українська влада не може жодним чином вплинути на ситуацію на тимчасово окупованих територіях. Тому виплати можливі лише після повного звільнення територій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер Громадського Руху "Рідна країна" Микола Томенко звернувся до уряду з вимогою терміново переглянути пенсійні виплати і відмовитися від індексації. Він упевнений, що закон містить чимало суперечностей.

Нагадаємо, картка киянина отримала нові привілеї, але пощастить тільки обраним: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа Гройсман висунув дві умови пенсіонерам: виконайте – заплатимо.

Знай.uа писав, лихоманка на валютному ринку: курс в обмінниках штормитиме весь тиждень.