Відомий в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про те, чому варто навчити дітей грати в шахи.

"«Шах і мат!» Що це означає? Урок перської: гравці говорили «Шах» ("король") атакуючи фігуру суперника, а потім - «Шах мат» (тобто, "король помер"). Карл Великий, Спіноза, Пушкін, Цвейг, Толстой, Тургенєв і Тамерлан – це лише малий список любителів цієї гри. Сьогодні вчитися грати в шахи можна вже з 3-х років. Чим ця гра (а швидше спорт і мистецтво) корисна? Автор тексту: психолог і культтерапевт Надія Железняк @iron_nerves.

1. Шахи допоможуть підготувати дитину до школи. Вони тренують уважність, логіку, і звичайно - пам'ять. Це допоможе легше освоювати шкільну програму.

2. Шахи – це спорт! Сумніваєтеся? У 1999 році шахи були визнані в Міжнародному Олімпійському комітеті. Ви собі можете уявити 6-7-годинну партію в шахи, коли ви щохвилини обмірковуєте хід в повній концентрації? Ось вже знадобиться неабияка спортивна підготовка! До речі, шахіст за партію іноді втрачає по два-три кілограми ваги! Тому в цьому виді спорту необхідна відмінна фізична форма, зокрема, силова підготовка.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3. Шахи розвивають стратегічне мислення. А значить, дитина починає розуміти, як її рішення позначаться на майбутньому і навчається нести відповідальність за ризик.

4. Дитина буває занадто емоційною? Шахи допоможуть взяти емоції під контроль! Перемога в шахах неможлива без зібраності, тверезості розуму і уважності.

5. У Бельгії і Венесуелі був проведений досвід. Серед 3000 дітей молодших класів почали проводитися уроки шахів. В результаті цього було зафіксовано прискорення розумового і фізичного (!) розвитку дітей. Школярі на 21% підвищили свою успішність. Причому з усіх предметів шкільної програми", - йдеться в пості Комаровського.

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.