Відомий український шоумен Сергій Притула зворушив українців несамовитою історією про героїв Євромайдану, яким допомагав п'ять років тому. За словами Сергія, він зустрів одного з учасників тих подій в Чехії у 2015 році. Зворушлива історія з'явилася на сторінці шоумена Facebook.

Як пише Притула, у лютому 2014 року він приїхав в лікарню на Братиславській щоб допомогти людям після розстрілів Героїв Небесної Сотні на Майдані. Він зв'язався з американським бізнесменом українського походження, який дав Сергію 30 тисяч доларів.

Сергій Притула
Сергій Притула

З цих грошей частина була передана для придбання бронежилетів, частина - для потреб Правого сектора. З рештою шоумен особисто відправився до лікарні.

"В одній з палат побачив Василя Галамая з Червонограда, якого 20-го числа підстрелили на Інститутській. Василь виглядав жахливо (дірка в боці, потрощені кістки тазу, куля пішла в ногу). Там, в принципі, мало хто по палатах виглядав добре. А Василь став останньою краплею. Ткнув його сестрі залишки коштів, вискочив у коридор і ревів, як у дитинстві, коли захлинаєшся сльозами до такого стану, що з'являється гикавка", - пише Притула.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сергій Притула
Сергій Притула

Сестра Галамая попросила Сергія повернутися, тому що той його впізнав і хотів поговорити.

"Повитирав рот від сліз, зайшов у палату і завдяки Василю зрозумів, що в цього народу є титановий хребет! Лежить він, простріляний, і каже: "Бачиш, як добре, що мене підстрелили, а то де б я з тобою інакше познайомився?! Чуєш, я встану на ноги, візьми мене до себе в вар'яти, я капець який смішний!". І таки ж розсмішив, чорт!", - пише Сергій.

Сергій Притула
Сергій Притула

Як пише Притула, лікарі не давали чоловікові гарантій, що він встане на ноги. Але вже через рік після першої зустрічі Притула зустрів майданівця у Празі під час конференції.

"Історія країни - це сотні тисяч історій окремих людей, сплетені в один міцний вузол. Пам'ять і вдячність - це те, що не дасть тому сувою розв'язатися!" - підсумував шоумен.

Сергій Притула
Сергій Притула

Нагадаємо, Притула прокоментував Нацвідбір на Євробачення 2019.

Раніше Знай.uа повідомляв, емоційний пост Притули зачепив користувачів мережі.

Також Знай.uа писав, Притула підвів підсумки Євробачення 2019.