Внучатий племінник Нестора Махна дав згоду на повернення в Україну праху його предка з Франції. Про це повідомляє УНН, посилаючись на розповідь голови Гуляйпільської райдержадміністрації Олександра Іщенко місцевому виданню "Голос Гуляйполе".

Чиновник підкреслив: "Підготували всі необхідні документи з перевезення праху Нестора Махна в Гуляйполе. Цьому передували сесія міської ради, а також робоча нарада... З нашої сторони готові всі документи, є заява внучатого племінника Нестора Махна по поверненню на батьківщину праху його предка".

Крім того, Іщенко заявив про те, що питання про те, де прах повинен бути розміщений, вже успішно вирішено - у музеї. На даний момент українська сторона очікує остаточну відповідь від французької.

Популярні новини зараз
Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На завершення він сказав: "Так французька діаспора - проти повернення праху. Тому це питання вирішується на рівні міжнародних відносин".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Гітлер під час війни відвідав багато українських міст. Він писав: "Ми з труднощами вириваємо біля моря кілька метрів землі, ми мучимося, освоюючи болота, тоді як в Україні безмежно родюча земля. І ця земля чекає нас. Україна нам може дати те, чого не вистачає Німеччини. Ця задача повинна бути виконана, незважаючи на втрати".

Як повідомляв портал "Знай.uа": ізраїльські археологи виявили житло багатого самаритянина, при цьому вік будівлі оцінюється в 1600 років. Це був великий маєток, де вирощували виноград і виробляли вино, олію. Там навіть був свій млин, на якому за допомогою ослів перемелювали борошно для великого числа жителів.

Також "Знай.uа" писав, що група професійних дайверів вирішила здійснити занурення на підводному човні "Гагара", що лежить на дні з 1919 року. Проникнути на підводний човен старого зразка для дайверів виявилося легше, ніж вони припускали, оскільки він не був поділений на безліч відсіків. "Гагара" відноситься до субмарин типу "Барс", корпуси яких ще не поділялися на відсіки.