Помірний бег не тільки "не стирає" коліна, але, навпаки, захищає суглоби. Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун Facebook.

facebook.com/ulanasuprun

За словами Супрун, регулярний біг не тільки «не стирає» коліна, але, навпаки, захищає суглоби. Міністр охорони здоров'я привела в приклад результати медичних досліджень радячись з лікарем-нейрохірургом. За її словами і наданим фактами, огляд у лікарів показав, що у бігунів-аматорів колінний остеоартрит розвивався в три рази рідше, ніж у людей, що ведуть сидячий спосіб життя. У той же час надмірні навантаження (як у професійних марафонців) все-таки збільшують ймовірність захворювання колін, додала Уляна Супрун.

"Навіщо так багато бігати, можна стерти коліна! Схожу фразу часто чують люди, які займаються бігом. Тільки насправді коліна не стираються, а фізична активність, в тому числі біг, навпаки покращує стан суглобів", - написала Супрун.

facebook.com/ulanasuprun

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Глава Моз підкреслила, що під пошкодженням колін (остеоартрит або остеоартроз) зазвичай мається на увазі руйнування хряща. У випадку цієї хвороби руйнується не тільки суглоб, але прилегла кістка, навколишні зв'язки, м'язи і сухожилля.

facebook.com/ulanasuprun

За словами чиновниці, захистити суглоби допоможе помірна і регулярна фізична активність. Так, для більшості людей вважає буде достатньо 30 хвилин бігу в нешвидкому темпі п'ять разів на тиждень. Подібна кількість пробіжок перекриває рекомендовану норму аеробних навантажень, уточнила Супрун.

facebook.com/ulanasuprun

facebook.com/ulanasuprun

Нагадаємо, раніше Супрун показала українцям, як уберегти головне

Як повідомляв портал "Знай.uа", скандальну заяву Супрун спробували виправдати

"Знай.uа" писав, що Супрун розповіла, як стрес впливає на здоров'я

Дивіться: як правильно бігати і як уникнути помилки