Німецький військовослужбовець у відставці влаштував у Києві акцію протесту. Під стінами посольства Росії в України з'явилися 24 стенди з фотографіями військовополонених українських моряків.

Активісти поставили їх тури у суботу, 2-го березня. Вони прийшли висловити підтримку бранцям Кремля, повідомляє "5 канал".

Головним організатором події став німецький військовослужбовець у відставці Юрген Мартін. Він разом із дружиною спеціально приїхав до України, щоб влаштувати таку акцію. Його головна мета - висловити солідарність німецького народу з Україною.

"Я сам був моряком у Німеччині в часи НДР. І цей інцидент, що стався у Керченській протоці, я не можу описати словами, я не можу підібрати слів. Обговорюючи цю тему з моїми комрадами у Німеччині, виникла ідея провести протестний мітинг на підтримку моряків, які зараз у московській тюрмі, та інших військовослужбовців, яких утримує Кремль", – пояснює задум акції її організатор Юрген Мартін.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Перед вікнами посольства стенди мають простоять до кінця березня. Серед тих, хто взяв участь у заході, були також військовослужбовці та волонтери. Вони засудили дії Кремля та закликали розблокувати процес обміну заручниками. Згадали, зокрема, Олега Сенцова, якого росіяни утримують під вартою від 2014 року.

Загалом участь у акції протесту взяли декілька десятків людей.

Нагадаємо, що в Києві на підтримку військовополонених українських моряків відкрито благодійну виставку картин "Повернення додому".

Як повідомляв "Знай.ua", дружина українського політв'язня б'є на сполох. Активіст українського Евромайдана, Андрій Коломоєць, який засуджений в Росії, не отримує медичну допомогу.

Також портал "Знай.ua" писав, що росіян покарають за атаку українських моряків у Керченській протоці: названо прізвища.