В Одесі розгорівся гучний скандал. Емоційне повідомлення про жахливі умови утримання в центрі для реабілітації опублікувала в соціальних мережах працівниця місцевої поліції.

Тепер у закладах повинні пройти перевірки, а його адміністрація, виправдовуючись, навіть запросила до себе журналістів. Про це повідомляється в сюжеті ТСН.

Зоя Мельник, патрульна і громадська активістка, часто буває і в проблемних сім'ях, й в установах, які займаються дітьми в біді. Назвати центр соціально-психологічної реабілітації в'язницею зважилася не відразу – боялася зашкодити вихованцям. Остаточно її переконала інформація про камери спостереження в душових і туалетах.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Про це, мовляв, їй розповіли самі діти. Одна з вихованок - дівчинка, яку соцслужби забрали з сім'ї опікунів, вчилася на 2-му курсі в ліцеї. Але тепер змушена ходити в найближчу школу, тому що водити в ліцей її нікому. Вона каже, що вихованці постійно під наглядом, їх обшукують і відбирають мобільники. Дзвонити дозволяють тільки раз на тиждень.

Після скандалу працівники центру запросили пресу. Там стверджують, що всі обмеження тільки в інтересах дітей. Мовляв, всі вони проблемні, схильні до втеч і правопорушень.

"Є діти, які мали досвід вживання наркотичних речовин, є діти, які в маленькому віці, допідлітковому, вживали алкогольні напої. Цим зумовлена наявність камер", - каже Лілія Вейланд, психолог міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Але відеоспостереження в душі та туалетах заперечують категорично.

Однак радник голови облдержадміністрації Артем Поланський на своїй сторінці в соцмережі пише, що спостереження в санвузлах – таки велося.

За його словами, камери було встановлено після того, як у душовій кімнаті дівчинка намагалася скоїти суїцид, також були випадки буллінга – саме в душовій.

Нагадаємо, не дитяче цькування: що відбулося в Херсонській школі шокувало всю країну.

Як повідомляв Знай.uа у Дніпрі школярки жорстоко знущалися над пенсіонером з інвалідністю: шокуюче відео.

Знай.uа писав, буллінг в школі: українцям назвали суми штрафів і кого вже покарали гривнею.

Дивіться відео по темі: