Навесні розбиті дороги стають непередбачуваними, і кожна яма загрожує втратою цілісності шини.

Про це зазначають ЗМІ.

При цьому експерти відзначають, що кожен автовласник практично зобов'язаний возити із собою запасне колесо. Але що буде, якщо на комплект зимової гуми поставити одну "докатку" або "запаску".

Варто відзначити, що переважна більшість сучасних автомоблів виходять із заводу вже повністю укомплектованими та з повноцінним запасним колесом. За прийнятою умовою вони комплектуються річною, або ж всесезонною гумою. Проте наслідки їзди на такому колесі взимку можуть бути різноманітними.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Багато водіїв сучасних автомобілів звикли покладатися на сучасні технології, які контролюють в автомобілях практично все. Проте робота запасного колеса не завжди приносить бажаний та позитивний результат.

Ефект обертання

Якщо запаска встановлена ​​на передньому колесі, при інтенсивному гальмуванні автомобіль почне розгортати навколо колеса з кращим зчепленням. Процес розвивається дуже швидко і залишає зовсім мало часу на реакцію, так що навіть досвідчені водії ризикують виїхати далеко за межі своєї смуги.

Занесення

Якщо запаска встановлена ​​на задньому колесі, при гальмуванні і особливо в поворотах розвантажена задня вісь автомобіля може відправитися в занос.

Разом з тим варто відзначити, що невгамовні українці знайшли ще один хитрий спосіб вигідно ввозити в країну машини з-за кордону. Імовірно, до проблеми "евроблях" у нашій країні зовсім скоро може додатися ще і проблема "азіаблях" - нещодавно в Україні помітили автомобіль з кувейтськими номерами.

Дорогий Infiniti з номерним знаком Кувейту їздить по вулицях Дніпра, про що стало відомо з соціальних мереж. До цього в нашу країну більшість іномарок потрапляло з Європи, внаслідок чого у багатьох тепер виникла проблема з їх реєстрацією, при цьому влада до цього часу нічого не може вирішити з цього приводу.

Допускається, що Infiniti з номерним знаком Кувейту в Україні є лише початком, а за нею почнеться масове ввезення автомобілів з екзотичних країн.

Одним з варіантів називають ввезення розкішних авто з арабських країн, що викличе нову проблему - "азіаблях".

Нагадаємо, вчені навчилися перетворювати вуглекислий газ на паливо.

Як повідомляв "Знай.ua", Volvo познайомив світ з "вбивцею Tesla".

Також "Знай.ua" писав, що нічна зарядка "вбиває" ваш смартфон, і ось чому.

ТСН порівняла технології будівництва доріг в Україні та за кордоном