Вирок переглядатимуть обом засудженим, все залежить від громадськості та рішення постраждалих. Адже ступінь вини Олени Зайцевої і Геннадія Дронова у справі про ДТП на Сумській у Харкові повинна бути різною, пише Рoliteka.

Такий погляд в ефірі висловив адвокат Віталій Коломієць. Він зазначив, що зараз є багато претензій до того, чому Зайцевої та Дронову присудили однаковий термін ув'язнення.

"Відповідь на це питання – обопільна вина, тому покарання дали однакову. Але давайте проведемо детальні експертизи – чи міг Дронов бачити авто Зайцевої, як це взагалі сталося, чия більше вина – того, хто був під дією наркотичних засобів або того, хто занадто швидко поїхав на зелений", – сказав він.

"Також треба врахувати громадський інтерес до справи. Думаю, у відповідності з цим судді апеляційної інстанції будуть приймати рішення, тому що переглядати там щось особливо складно. До судового процесу був великий інтерес, всі засідання фіксувалися на камери журналістів, які все активно висвітлювали", – сказав Коломієць.

До того ж, він прокоментував слова Дронова, що в оголошенні вироку велику роль зіграв громадський тиск. Тут, сказав адвокат, засуджений правий.

"Але, знаєте, ми всі звикли, що за п'яних ДТП винуватці залишаються безкарними, що за всіма випадками заподіяння шкоди можна домовитися, що всі уникають відповідальності", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у справі Зайцевої знайшли жахливі нестикування: вирок суду може кардинально змінитися. У справі Зайцевої знайшли нестиковки з аналізами на наркотики, наявність яких підтвердив директор Інституту моніторингу наркотиків.

Також портал Знай.uа писав, що Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, яку засудили до 10 років позбавлення волі, заявила, що рішення про подачу апеляції буде прийнято пізніше.

Як повідомляв портал Знай.uа Дронова та Зайцеву зобов'язали виплатити потерпілим і родичам загиблих у ДТП компенсацію.