Окупанти продовжують переслідування архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента у анексованому Криму, справу проти нього не закрили.

Про це повідомив сам архієпископ Климент, пише "Крим.Реалії".

Священнослужитель вважає, що головною метою його затримання було зірвати заплановану поїздку до українського політв’язня Павла Гриба, якого утримують у Росії, а також очорнити його ім’я.

"Мета – очорнити моє ім’я. Мовляв, подивіться, хто їздить до українців у в’язниці: злодій, який краде сам у себе, і церковник, який ходить вулицями і матюкається на людей. Зараз адміністративна справа, яка висить наді мною, не закрита", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

"Є заява про те, що я нецензурно висловлювався на ринку, цього свідка приводили до відділку поліції, він звичайний безпритульний. Ми всі сміялися, коли він вийшов із відділку поліції і почав матюкатися", – розповідає Климент.

Священнослужитель відзначає, що не виключає подальших агресивних дій з боку російських силовиків.

"Небезпека мого переслідування зберігається. Я не в силах передбачити, що вони придумають надалі, аби знищити мене як архієрея Кримської єпархії в Криму. Якщо ми подивимося на справи українських політв’язнів, то побачимо, що спершу у багатьох цих справах з’являється адміністративний протокол. За окремими справами, наприклад, у Андрія Захтея і Євгена Панова, навіть аналогічний тому, який мали оформити на мене – нецензурна лексика в публічному місці", – прогнозує архієпископ.

Окрім того він подякував патріархові Філарету і митрополиту ПЦУ Епіфанію, українській омбудсменці Людмилі Денісовій, адвокатам Емілю Курбедінову і Миколі Полозову, кримськотатарській активістці Лілі Буджуровій за реакцію на його затримання, і наголосив, що "дуже велике коло осіб" долучилося до його звільнення.

Нагадаємо, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова розповіла, що архиєпископа ПЦУ Климента затримали в Криму.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму.

Також Знай.ua писав про те, що у Тернополі після страшної і виснажливої хвороби помер священик Анатолій Зінкевич.