Пенсійний фонд України вже розпочав нарахувавати субсидії пенсіонерам реальними грошима. Окрім того розпочалося нарахування пенсій згідно із затвердженим графіком.

Про це повідомляє прес-служба ПФУ, пише видання "Хвиля".

"До виплатних відомостей включено в тому числі суми перерахованих з 1 березня пенсій. За окремими відомостями здійснюватиметься виплата житлових субсидій за лютий", - йдеться у повідомленні.

Пенсійний фонд розпочав фінансування пенсій та житлових субсидій з 1 березня 2019 року відповідно до затвердженого графіка. При цьому на пенсійні виплати вже направлено 1 367,9 млн грн, а на житлові субсидії - 168,4 млн грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначимо, що вже з 1 березня українці будуть отримувати субсидію від держави готівкою. Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, яку ж конкретну суму отримають українці в середньому.

В середньому по Україні сума виплат складе 1681 гривню. Однак глава Мінсоцполітики також зазначив, що в окремих випадках така допомога від держави може бути у значно більшій сумі.

"Звертаю увагу, що це середній показник. Субсидії носять індивідуальний характер - від нуля до 24 тисяч гривень. У нас є в Харківській області субсідіанти, які отримують таку суму. Кожен отримає індивідуально розраховану виплату", - пообіцяв Рева.

Щоб в березні забезпечити виплату субсидій готівкою, було зарезервовано 5 мільярдів 663 мільйонів гривень на рахунку окремої державної програми. Розмір субсидії буде залежати від багатьох факторів: доходу, кількості членів сім'ї, вартість комунальних послуг у конкретному регіоні.

Нагадаємо, що підвищення пенсій у березні торкнеться далеко не всіх: українцям озвучили нові правила.

Як повідомляв портал "Знай.uа", тарифи збільшили, пільги урізали: на яку суму розраховувати субсидіантам.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що українців звільнили від боргів за комуналку: кому пощастило.