У січні цього року суми субсидій на одне домогосподарство стали значно меншими. Однак в порівнянні з 2018 роком, пільги добряче урізали.

Про це повідомляє "businessua.com".

Як свідчать офіційні дані Державної служби статистики, порівняно з аналогічним періодом минулого року сума зменшилася на 21,3%.

тарифи

Велика частина населення ще у січні 2019-го звернулися за оформленням субсидій. Таких родин нараховується 279,4 тисяч. Це на 55,5% більше, ніж у січні минулого року.

Серед тих, хто звернувся за допомогою торік, у 2019-му субсидію отримали 367,5 тис. сімей.

У січні українцям призначили субсидій на 336,6 млн грн. У містах - на 198,6 млн грн, у сільській місцевості - на 138 млн грн.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Отже, за підрахунками, в середньому українські родини отримають в якості субсидій 915,9 гривень.

опалення

Додамо, у березні 2019 громадяни отримають перші виплати по програмі монетизації субсидій. На руки українцям видаватимуть готівку, яка повинна піти на оплату компослуг. Така сума надаватиметься щомісяця, а родини самостійно можуть вирішити, як зекономити на енерговитратах та залишити собі частину виплат.

Таким чином, влада намагається стимулювати українців економити на опаленні, воді, світлі і т.д.

Також водночас існує ще один вид субсидій - безготівковий. Кошти нарахують на банківський рахунок і оплату за комуналку здійснюватиме фінустанова, а решту, в разі потреби громадяни заплатять зі своєї кишені.

комуналка

За результатами опалювального періоду, все що субсидіанти змогли зекономити, банк поверне у вигляді живих грошей, які українці зможуть витратити на будь-які цілі.

Також уряд порівняє ефективність двох системта вирішить, як призначати субсидії наступного року.

Нагадаємо, українців попередили, що облгази часто встановлюють неякісні лічильники, які швидко виходять з ладу.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві виявили дивного пенсіонера, якого непідйомна комунака вигнала жити на вулицю.

Також Знай.ua писав про те, що субсидії готівкою: українцям розклали по поличках, як працює система та де отримати перші гроші.

Дивіться: Монетизація субсидій Все, про що потрібно знати кожному пільговику