Початок весни потішив українців досить теплою, як для березня, погодою. Якщо в суботу був морозний день, то в неділю пригріло сонце. Синоптики розповіли, якою буде погода в перший тиждень весни і на 8-е березня.

Згідно з даними Укргідрометцентру, з вівторка, 5 березня, в Україну повертаються дощі, однак температура буде комфортною. Дощитиме переважно у західних, північних та східних областях, а також на Черкащині. У центрі і на півдні буде суха погода.

Найтеплішим вівторок буде на Одещині. Синоптики прогнозують 13-15 градусів з позначкою "плюс". У Миколаївській областістовпчики термометрів піднімуться до +12-14. На більшості території України температура повітря триматисметься в межах 7 - 11 градусів вище нуля.

Нічна температура на півдні країни буде 4-6 градусів тепла, на решті частині України +2-5.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У середу, 6 березня, денні температури зменшаться на пару градусів по всій країні, але не буде дощів. У західних областях очікується 8-10 градусів тепла, на півдні прогнозують потепління до +10-12, а на решті частини країни +6-8. Найхолодніше очікується в Сумській (+3-5) і Чернігівській областях (+4-6). Вночі практично по всій країні буде від 1 до 4 градусів тепла, а Сумській, Полтавській та Луганській областях синоптики прогнозують заморозки (до -1 градуса).

7 березня вночі істотно похолодає. Слід чекати заморозків, які накриють більшість областей України. Температура знизиться до -5. Але день видасться теплим. На заході країни повітря прогріється до 15 градусів, у північних, центральних і південних областях буде 8-12 градусів тепла, лише на сході країни буде холодно – від 2 до 6 градусів з позначкою "плюс". Опадів 7 березня не буде.

Справжнє весняне тепло синоптики прогнозують в Міжнародний жіночий день, 8 березня. На заході, в центрі, а також у Криму очікується +12-16, а в Чернівецькій області і зовсім буде +17. Як говорять синоптики, для березня це справжня спека. У частині центральних областей і на сході країни буде 8-11 градусів тепла. У південних регіонах очікується +10-12. Вночі також трохи потепліє в порівнянні з попереднім днем.

А от на вихідних українцям слід готуватися до чергової хвилі опадів, які не оминуть жодну область. Але при цьому буде тепло – від 8 до 12 градусів тепла, а в центральних, південних областях та в Криму очікується до 14 градусів вище нуля.

Нагадаємо, поступове глобальне потепління призвело до того, що опади збільшилися, а рівень води знижується.

Як повідомляв портал Знай.ua, зміна клімату і зростання населення загрожують деяким регіонам США, особливо в центральній і південній частинах Великих рівнин.

Також Знай.ua писав про те, що вчені попередили людство про смертельну небезпеку. Землю притягує потужна сила, яка може знищити все живе.

Дивіться: Глобальне потепління. Світ змінюється до невпізнання