Відомо, що 16 серпня 2016 року від важкого поранення недалеко від селища Єлизаветівка в Донецькій області загинув легендарний майор ЗСУ Денис Лесняк. Про дружину і сьогоденні офіцера, який у 2015 році без втрат вивів свій підрозділ з Дебальцеве, розповіла його дружина Тетяна Чеснакова.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання censor.net.

Дружина і донька майора Лесняка

У неї збереглися деякі фронтові речі Дениса, їх вона дбайливо показує під час інтерв'ю, але найголовніше спадщина – маленька донька Лади, яку тепер Таня виховує одна.

"У Дениса була дуже хороша пам'ять, феноменальна, як мені здається. Мені здавалося, що у нього в голові вшито якийсь чіп – якщо він щось розповідав, створювалося враження, ніби він читає з енциклопедії. Він цікавився історією і був хорошим аналітиком. І ще, напевно, десь в 11 році розповідав мені свою гіпотезу, що Крим відійде до Росії і що на території Луганської і Донецької областей буде війна. Мені тоді було дивно все це чути, і уявляти, що таке може статися в Україні. І я дуже шкодую, що не дуже уважно слухала його", - розповіла Тетяна.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Майор Лесняк

Також Тетяна розповіла, як її чоловік виходив з дивізіоном з Дебальцевого.

"Вдруге він приїхав вже після виходу з Дебальцевого. Як вони виходили звідти, мені теж розповіли його хлопці. Тоді поранило начальника штабу дивізіону, і Денис як заступник взяв вивід дивізіону на себе. Це було з 17 на 18 лютого 2015 року. Виходили вони з вимкненими фарами, за зірками. Денис добре за ним орієнтувався - він захоплювався астрономією. І коли вони вийшли без втрат, він сказав своїм бійцям, що ось знання нарешті стали в нагоді", - додала вдова майора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перехід на українську сторону Світлани Дрюк - головної героїні російського пропагандистського фільму "Ополченочка" - не є чимось незвичайним. Про це написав на своїй сторінці в Facebook терорист Ігор Гіркін.

Нагадаємо, прикордонники розповіли, як путінські бойовики просочувалися в Україну: відео.

Як повідомляв Знай.uа Медведєв зганьбився на весь світ заявою про Керченській інцидент: це провокація.

Знай.uа писав, українські воїни стерли з лиця землі лігво терористів: захоплюючі знімки.

Дивіться архівне відео по темі: