Влада української столиці планує до Дня міста, яке Київ традиційно святкує наприкінці травня, відкрити довгоочікуваний пішохідно-велосипедний міст. Відомо, що нова конструкція з'єднає Володимирську гірку та Арку дружби народів.

Про це стало відомо завдяки заяві київського мера Віталія Кличка в ефірі одного з українських телеканалів.

"В цьому році ми представляємо оновлені Пейзажну алею та Алею художників. А далі великий туристичний маршрут піде до нового Пішохідного мосту, який ми плануємо відкрити на День Києва", - заявив Віталій Кличко.

Ось так повинен виглядати новий міст

Також київський мер зазначив, що ідеї звести такий міст вже більше 100 років. Пішохідно-велосипедний міст з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку та Арку дружби народів. Міст буде довжиною 210 м та шириною від 6 м до регулярних зонах до 14 м в зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять з бетону і скла.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто нагадати, що в п'ятницю, 1 березня, столичні протестувальники прорвалися до будівлі адміністрації з вимогою поговорити з мером Києва Віталієм Кличком. Про це пише активіст Сергій Мельниченко на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі. Кілька сотень киян захопили колонний зал КМДА! Нам хочуть задурити голову заступниками. Ми вимагаємо тільки Кличко", - розповів він.

Кияни, які вийшли на акцію протесту, вимагають притягнути до відповідальності чиновників, які сприяють появі в столиці незаконних забудов. За словами протестуючих проти незаконної забудови постійно порушують кримінальні справи, але фігурантів це не зупиняє, і вони продовжують працювати в Департаменті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасників масової акції протесту, які зібралися вранці 28 лютого в приміщенні КМДА, підтримали і депутати Київради. Свої вимоги вони виставили прямо під час пленарного засідання. Чого вони вимагають і що спровокувало збори мітингу під стінами мерії.

Нагадаємо, кияни масово повстали проти Кличка, на Хрещатику бунт: "Поверни вкрадені гроші!".

Як повідомляв Знай.uа Київрада дала землю для метро на Виноградар: доленосне рішення.

Знай.uа писав, киян потіснить черговий торговий "гігант": виросте, як гриб, Кличко приголомшив датою.

Дивіться відео по темі: