Священний Синод ПЦУ від 4 березня провів вже друге засідання, в ході якого обговорювалось звернення до голови УГКЦ Святослава.

Про це повідомля "Хвиля".

Зокрема, під час засідання Синоду прийняли було прийнято рішення про направлення листа керівнику УГКЦ Святославу щодо неможливості служіння у Софії Київській. Так, у листі відзначається, що "протягом тисячоліття Собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоєрархів".

Крім того у ході засідання було прийнято рішення про створення та реєстраці. першого в історії ПЦУ монастиря - Благовіщенського жіночого монастиря за адресою: м Дніпро, вул. Рилєєва, 36.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель Української автокефальної помісної церкви Епіфаній заявив, що Православна Церква готова прийняти назад всіх представників Московського патріархату, і навіть намісника Києво-Печерсько лаври Митрополита Павла, що багаторазово потрапляв у скандали. І умова тільки одна - проста і християнська. Покаятися.

За його словами, зараз "складно уявити, щоб владика Павло попросив прийняти його в ПЦУ.

"Якщо він прийме відповідне рішення і покається у тому, що він робив досі... Хоча це складно зараз навіть уявити...В тих його висловлюваннях які ми чуємо в ЗМІ, це тільки ненависть. Але Саул теж переродився в апостола Павла. Можливо, щось трапиться в його житті, що він також змінить свою думку і стане на шлях розвитку вже єдиної Церкви", - заявив митрополит Епіфаній.

"Якщо ми не приймемо людини, що кається, то про яке єднання тоді можна говорити?", - додав він.

Крім того варто відзначити, що митрополит Епіфаній після отримання Томоса дав розгорнуте інтерв'ю про ситуацію в Україні і чому Філарет обрав наступником саме його.

Блаженніший Епіфаній зізнався, що тільки звикається з роллю людини першого українського православ'я і він не чекав, що станеться саме так, адже раніше він не був медійної особистістю.

Так, він прояснив питання з патріархом Філаретом, адже в пресу потрапив лист, де він просить згадувати його як "патріарха" і його досі так згадують під час служби навіть перед Епіфанієм.

Нагадаємо, окупанти кинуть Климента до Сєнцова.

Як повідомляв "Знай.ua", подробиці затримання архієпископа Климента.

Також "Знай.ua" писав, що Константинополь жорстко звернувся до РПЦ.

У Криму затримали архієпископа ПЦУ Климента