У вівторок, 4 березня, у Дніпровському районі Києва, на вулиці Флоренції вбили бізнесмена. Застреленим виявився 59-річний Сергій Кисельов - головний свідок у справі "діамантових прокурорів".

Екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який займався розслідуванням справи розповів про інцидент на особистій сторінці у Facebook.

"Вбитий Кисельов раніше розповідав, як з його заводу разом з діамантами, знайденими під час обшуку у заступника облпрокурора Київської області Корнійця, так само пропало кілька млн USD і з десяток кг золота. У свідченнях називав прізвища тодішнього заступника генпрокурора і заступника міністра МВС", – пише Сакварелідзе.

Давид Сакварелідзе

Варто зазначити, що ім'я бізнесмена Кисельова згадувалось у ЗМІ у 2015 році – у розпал скандалу з "діамантовими прокурорами". Тоді СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. Внаслідок цього затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Згідно даних слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Так само розповів, що в обмін на те, щоб забути за вкрадені під час обшуку готівку й золото, справу по ньому закриють. Тоді так і сталося", – додає він.

23 жовтня 2015 року відкрили кримінальне провадження щодо вірогідного привласнення діамантів. Заявник - засновник ювелірної фірми ТОВ "ЮВК-Агат" Сергій Кисельов стверджував, що упізнав у діамантах прокурорів – свої. Начебто їх вилучили у нього на початку серпня 2010 під час обшуків. Самого Кисельова тоді нібито звинувачували у виготовленні та збуті підроблених камінців. Він стверджував, що це наклеп і на нього тиснуть через небажання "ділитись".

"Поки Аваков і всі його звонкоговорящие радники віщають як ефективно працює МВС, і зайняті політичними розбірками, щоб якось втриматися після виборів, у Києві відстрілюють свідків!" - резюмував Сакварелідзе.

Убитый Киселев раньше рассказывал, как из его завода вместе с бриллиантами найдеными при обыске у зама обл. прокурора...

Geplaatst door David Sakvarelidze op Dinsdag 5 maart 2019

Наразі невідомо чи пов'язане вбивство бізнесмена із справою прокурорів. Усі подробиці з’ясує слідство.

Нагадаємо, у Києві невідомий під виглядом копа застрелив водія Mercedes: відео.