З квітня 2019 року українські банки вводять нові стандарти для українців. Кожна фінустанова для своїх клієнтів випускатиме платіжні картки Visa з обов'язковою підтримкою можливості безконтактної оплати.

Про це повідомляє "Країна 24".

Цю опцію забезпечить спеціальний чіп. При цьому звична всім власникам магнітна стрічка залишиться. Таким чином у клієнтів буде можливість провести оплату будь-яким зручним способом.

Додамо, що платіжна система Visa перегляне розмір комісій interchange і знизить комісії для операцій з картками тільки з магнітною смугою, що буде стимулювати банки просувати безконтактні платіжні засоби.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За даними Національного банку України, на 1 січня 2019 року безконтактних карт було лише близько 11%. Якщо точніше, то без малого 4 мільйона карток із зареєстрованих в Україні 37 мільйонів.

Регулятор відзначає, що число операцій безконтактної оплати зросла на 44% у порівнянні з 2017-м. До того ж, 80% POS-терміналів в нашій країні налаштовані приймати безконтактні платежі.

Крім того, Visa планує розвивати технологію з використанням QR-коду при оплаті за комуналку. За цими картками VISA збільшить платіжний ліміт оплати без ПІН-коду з 500 до 1000 гривень.

Нагадаємо, Visa і MasterCard вирішили підвищити розмір абонплати для всіх фінустанов світу, українські банки не стали винятком.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України випустив нові гроші. Що буде зі старими банкнотами.

Також Знай.ua писав про те, що фахівці розповіли, як шахраї дурять українців з банківськими картками.

Дивіться: Банки, гроші та олігархи в Україні