Економіка України зростає більш швидкими темпами, ніж прогнозували міжнародні фінансові інститути.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко відзначив, що мінімальна заробітня плата в Україні постійно збільшується, що означає значне зростання економіки.

"Ще три роки тому мінімальна заробітна плата в Україні становила 50 доларів, а сьогодні вона зросла вже втричі. Тобто українська економіка зростає більш швидкими темпами, ніж нам прогнозували міжнародні фінансові інститути", - зазначив Розенко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він додав, що ще у 2013 році МВФ прогнозував, що Україна зможе відновити всій економічний потенціал лише у 2022 році.

"Але вже сьогодні ми можемо сказати, що рівень заробітних плат в 2019 році в доларовому еквіваленті досягне докризового, довоєнного 2013 року", - сказав він.

Разом з тим варто відзначити, що серед українських міністрів найвищу зарплату за січень отримав глава Міноборони Степан Полторак – 81,1 тисячі гривень. А серед голів фракцій і груп у Верховній Раді найбільші зарплати у січні були в голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Артура Герасимова, голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака та лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Серед членів Кабміну наступні у зарплатному рейтингу – міністр фінансів Оксана Маркарова з зарплатою у 73,8 тисячі гривень і міністр закордонних справ Павло Клімкін з місячним заробітком у 63,9 тисячі гривень.

Найменші зарплати у січні серед міністрів одержали міністр юстиції Павло Петренко – 25,9 тисячі гривень, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш – 18,1 тисячі гривень та міністр інформаційної політики Юрій Стець – 16,8 тисячі гривень.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман за січень заробив 37,4 тисячі гривень на посаді.

З приводу голів фракцій та груп у парламенті, то найбільші зарплати за січень отримали Герасимов, Бурбак і Ляшко – у кожного по 37 тисяч гривень.

Нагадаємо, Гройсман наспівав про шалений ріст мінімалки.

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонерам доплатять по тисячі гривень, але пощастить не всім.

Також "Знай.ua" писав, що популярний український курорт вводить туристичний збір.

Чому Україна - найбідніша в Європі за даними МВФ