Реальний зарплати виростуть на 7% в 2019 році і в подальшому їх щорічне зростання сповільниться до близько 4%.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, в НБУ розповіли, що у майбутньому темпи зростання заробітної плати буде лише зменшуватись. Адже існує доволі багато чинників, які впливають на її формування.

"Темпи зростання середньої номінальної заробітної плати будуть сповільнюватися (з близько 16% в поточному році до 9% у 2021 році) як за рахунок ослаблення відтоку робочої сили в країни ЄС, так і за рахунок зниження темпів конвергенції зарплат", - йдеться в звіті.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що тисячі людей по всій країні перед новорічними святами опинилися на роздоріжжі: потягів бракувало, дістатися додому було просто нереально.

"Золотий бос" Укрзалізниці

Продавали хіба що найдорожчі з варіантів, але не всім по кишені "напівлюкс", вартістю від 2 тисяч гривень (більше половини мінімалки). Пасажири в мережі жартували, що такі гроші у вагоні повинні бути мінімум душ, басейн і особистий шеф-кухар. Але ні, умови звичайні, просто трохи більше ізольовані від зайвих очей та шуму, за що платити?

Та навіть за тиждень-два ситуація не змінилася. Зараз, коли ажіотаж спав, ціни різко пішли на спад і якимсь дивним методом і вагонів, і квитків вистачає. В свою чергу отримавши офіційно нову посаду – голови правління УЗ, Кравцов "осмілів" настільки, що вимагає від держави компенсацію за минулий рік ну дуже важкої, хоча й не плідної праці.

І це при тому, що за весь 2018 рік, його заробітна плата склала 9,7 млн. грн. Якщо поділити цю суму на 12 місяців, то виходить, що за один місяць він заробляв приблизно 808 тисяч гривень, нічогенька сума з точки зору простого українця.

"Подивіться-но, друзі, як щедро наділив себе Євген Кравцов при переході з виконуючого обов’язки - на повноцінну посаду голови правління АТ "Укрзалізниця". Він так багато втратив сил, що затребував грошової компенсації не лише за 34 дні не відгуляної відпустки, а й одноразової грошової допомоги у розмірі шестимісячного заробітку. Згідно цьому документу, пану Кравцову мають виплатити компенсацію ще більше, ніж за 7 місяців. Помноживши 808 на 7 місяців - отримуємо ще 5,656 мільйонів гривень! Як кажуть, за усю непосильну працю і високі заслуги, які накоїв пан Кравцов за весь минулий рік", - пишуть залізничники.

Нагадаємо, чиновниці спантеличили українців відпочинком на Мальдівах.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти розповіли, кому з українців перерахують пенсії.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський запустив флешмоб "в'язниця для хабарника".

З 2016 року середня заробітна плата в Україні зросла більше ніж в два рази - Рева