Офіційні дані Держстату свідчать, що середня заробітна плата в Україні склала 8977 гривень на місяць. Виходячи з цієї цифри, виходить, що середня зарплатня українця за робочу годину становить 64 гривні.

Однак на сайтах з вакансіями є оголошення від роботодавців з тарифом в п'ять разів вище. Про це заявили експерти OLX.

"В той час як за кордоном погодинна оплата вже давно є частиною трудового життя багатьох компаній, в Україні ця практика тільки набирає обертів. Найбільше варіантів з таким заробітком довелося на студентів і тих, хто в пошуку підробітку до своєї основної діяльності", – заявили експерти.

Так, між пропозиціями з погодинною оплатою найпопулярнішими виявилися "блакитні комірці" — представники фізичної найманої праці. У сфері транспорту і логістики вантажникам за годину можуть заплатити 300 грн. Правда, для цього доведеться постаратися і пошукати вакансії. Середня вартість години, як правило, у кілька разів нижче.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заробітна плата і виплати щорічної відпустки для голів фракцій нинішнього скликання парламенту склали десятки тисяч гривень. Про це йдеться у відповіді апарату вр на запит журналістів.

Зараз вже відомо, що найбільші виплати отримали керівник фракції "Всеукраїнське об’єднання Батьківщина" Юлія Тимошенко – 39 777 гривень.

Варто нагадати, що згідно з новим звітом МВФ Україна є найбіднішою країною Європи. Про це повідомив економіст Володимир Компанієць на своїй сторінці в Facebook.

Зараз вже відомо, що за результатами відповідного рейтингу за показником ВВП на душу населення Україну обійшла навіть Молдова. Відомо, що в нинішньому рейтингу Молдова займає 133 місце у світі по 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна - 134 місце в світі по 2656,01 доларів ВВП на душу населення.

Нагадаємо, опубліковано рейтинг найкращих країн для роботи.

Як повідомляв Знай.uа ватажки "ЛДНР" показали, як треба красти.

Знай.uа писав, пенсія зросте, і українцям навіть сказали, коли.