Українські моряки, яких у Керченській протоці захопили у полон росіяни, перебувають в ув'язненні вже більше ста днів. Журналісти розповіли про особисті історії кожного з героїв, так, 27-річного мічмана Андрія Шевченка вдома чекають дружина і маленька донька. Передає ТСН.

Як розповідає дружина Андрія Анастасія, вона не падає духом тільки через однорічну доньку і листи чоловіка зі слідчого ізолятора "Лефортово". У "посланнях" з Москви український герой ніколи не скаржиться, тільки жартує і всіляко підтримує дружину.

"Дзвонить наш спільний знайомий і каже: "Вийди будь ласка, нам треба поговорити". Виходжу в домашніх тапочках, а мене через плече і в машину. Нормально при першій зустрічі красти людини?", - зі сміхом розповідає історію романтичного знайомства з Шевченком Анастасія.

За її словами, їхні стосунки - це доля. Але, на відміну від романтичних спогадів про знайомство, про дні полону жінка розповідає виключно зі сльозами на очах.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Я зателефонувала на роботу до Андрія і запитала де мій чоловік. Повернеться героєм - ось і все, що я почула", - розповідає заплакана Шевченко.

Анастасія зізнається, що тримається заради маленької дитини, Даринки, яку тато дуже любить. Як каже жінка, в їхньому шлюбі немає місця для того, щоб "плакати і нюнять".

Раніше повідомлялося, що кримські активісти дізналися, хто є кумирами українських полонених моряків і попросили їх написати слова підтримки в'язням Кремля. На акцію одним з перших відгукнувся воротар Шахтаря Андрій П'ятов.

Голкіпер "гірників" написав листа українським морякам, які були взяті в полон збройними силами Російської Федерації у листопаді минулого року:

"Хотів би всім нашим морякам, які знаходяться в полоні, передати слова підтримки. Упевнений, у хлопців сильний характер, вони подолають всі випробування з високо піднятою головою. Сил вам, хлопці, здоров'я, віри в себе, тримайтеся. Вас не зламати!"

Нагадаємо, полоненого українського моряка в СІЗО заразили смертельною хворобою.

Раніше Знай.uа повідомляв, полонений розповів, як путінські головорізи вибивають з невинних українців визнання.

Також Знай.uа писав, полонений моряк розповів про дикі умови окупантів.