На святкових вихідних українці зможуть насолодитися теплою весняною погодою. Однак з понеділка очікується різке похолодання, яке принесе в країну дощі і сильний вітер. Про це повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

У п'ятницю, 8 березня, погода в Україні буде відповідати кліматичній нормі квітня. Температура вночі 2-7 градусів тепла, вдень 12-17 градусів, лише на крайньому Сході вночі ще 0-5 морозу, а денна температура близько 10 градусів тепла. Але буде вітряно – південно-західний вітер, 7-12 м/с.

При цьому над західними і північними регіонами країни у жіночий день нависне малоактивний атмосферний фронт, який зумовить невеликі дощі.

карта Укргідрометцентру на 8 березня

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

У суботу, 9 березня, Голеня прогнозує теплу погоду з приблизно такими ж температурними позначками без значних опадів.

карта Укргідрометцентру на 9 березня

У неділю, 10 березня, атмосферний фронт навідається на Схід і на Закарпаття, де пройдуть помірні дощі. Крім того, на останній день Масляної очікується сильний поривчастий вітер. Температура вночі 1-6 тепла, вдень 7-12, на Півдні - до 15 градусів.

карта Укргідрометцентру на 10 березня

За словами синоптика, в понеділок-вівторок очікується невеликий дощ і поступове зниження температури повітря. Вже 12 березня у західних та північних областях вночі температура складе близько нуля, а вдень 2-7 градусів тепла. Така ж погода збережеться і в середу, 13 березня.

Народний прогноз погоди в Україні

8 березня вшановується пам'ять преподобного Полікарпа Брянського. З 8 по 15 березня не виключене повернення холодів: «Березень місяць любить колобродити: морозом пишається і на ніс сідає». Зима поступається місцем весні.

9 березня відзначається день обретіння голови Іоанна Хрестителя. Цей день передбачав погоду на квітень: "Якщо день зі снігом, то і в квітні сніг, а якщо по голу, то і в квітні по голу". День 9 березня у народі звуть ще Дмитрієвим днем. І по цьому дню судили про погоду на свято Пасхи: "Якщо Дмитрів день на снігу, то свята (Паска) по снігу, а Дмитрів по голу, і свята по голу".

10 березня вшановується пам'ять святителя Тарасія, архієпископа Константинопольського. Погоду у цей день передбачають птахи: синиця заспівала - тепло ворожить. З цього дня відбувається перехід середньої температури повітря через 0 градусів.

Нагадаємо, порівняно з минулими роками, коли у нас була затяжна зима, морози, а справжня весна приходила не за календарем, а значно пізніше, в 2019 році все буде інакше. Таку думку висловив відомий астролог Влад Росс.

Як повідомляв портал Знай.uа, поступове глобальне потепління призвело до того, що опади збільшилися, а рівень води знижується. Через це може статися катастрофа, яка призведе до нестачі питної води.

Також портал Знай.uа писав, що весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно.Цю інформацію повідомив народний синоптик Леонід Горбань.