Український військовослужбовець подав до суду на Пенсійний фонд, який на думку чоловіка, неправильно нарахував йому пенсію.

Про це передають "Факти".

Чоловік поскаржився, що під час нарахування йому пенсії, не було враховано той факт, що він сплатив усі податки, зокрема Єдиний соціальний внесок від додаткової грошової винагороди грошової допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, винагороди за тривалість безперервної військової служби та грошові премії.

Правова позиція Великої Палати Верховного Суду

Закон передбачає включення до грошового забезпечення, з розміру якого обчислюється пенсія, лише щомісячні основні види грошового забезпечення, до яких належать: посадовий оклад, оклад за військовим званням, процентна надбавка за вислугу років, а також щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Тобто при обчисленні пенсії не враховується такий складовий елемент грошового забезпечення як одноразові додаткові види грошового забезпечення, зокрема щорічні, щоквартальні, разові додаткові види грошового забезпечення, крім щомісячних, або тих, що виплачуються раз на місяць.

Факт сплати єдиного внеску не є безумовною підставою для включення виплати, з якої цей внесок утримано, до грошового забезпечення, з розміру якого обчислюється пенсія, та має значення лише для включення до цього грошового забезпечення його видів з переліку, визначеного ст.43 ЗУ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", який є вичерпним.

"Ураховуючи наведене, отримувана позивачем згідно із довідкою про види грошового забезпечення щомісячна додаткова грошова винагорода, з якої щомісяця утримувався єдиний внесок, має бути включена до складу грошового забезпечення, з якого здійснюється обчислення пенсії, відтак, розмір призначеної позивачу у листопаді 2013 року пенсія підлягає перерахунку", - додають спеціалісти.

Нагадаємо, глава Міністретсва соцполітики Андрій Рева пригрозив українцям, якщо вони хоч раз "проїдять" субидії, які їм видали на руки живими грошима, пільги вони наступного разу не побачать.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, пенсіонерам дадуть разово 2.4 тисячі грн весною 2019. Однак пощастить лише обраним.

Раніше портал Знай.ua писав, що стало відомо, як 2019 року пенсіонерам перерахують виплати.