Facebook подала в суд на жителів України, так як вони порушили закон США про боротьбу зі зломом, а також займалися шахрайством і порушенням умов через порушення ними законів США про боротьбу зі зломом і за обслуговування соціальні мережі.

Передає The Daily Beast.

Facebook
Facebook

Позов Facebook говорить, що обвинувачені – українські громадяни, Андрій Горбачов і Гліб Случевський. Вони пов'язані з компанією Web Sun Group (займається ІТ-технологіями і розвитком стартапів, - ред.).

З 2016 по 2018 рік зловмисники "скомпрометували близько 63 тисяч браузерів, що використовуються користувачами соцмережі, і завдали Facebook збитків на суму понад 75 тисяч доларів".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Їх діяльність була розкрита в 2018 році.

Facebook
Facebook

Вони займалися тим, що поширювали віруси з фейкових акаунтів.

Їх профілі відомі під такими псевдонімами: "Аманда Пітт", "Олена Стельмах" і "Ігор Коломієць". У Facebook говорять, що злочинці робили акцент на російськомовних користувачів. Їм пропонували взяти участь в тестах, онлайн-вікторинах тощо. Коли користувач переходив по посиланню пропозиції, наприклад "Supertest", "FQuiz", "Megatest" і "Pechenka", на їх комп'ютери поширювалися віруси.

хакер
хакер

Таким чином, українці збирали дані профілів і списки друзів на віддалений сервер. Після цього в їх профілях з'являлася несанкціонована реклама від хакерів.

Головний офіс згаданої компанії розташований в Києві, де налічується близько 200 фахівців.

Варто нагадати, що На сайті Motherboard опублікували досить об'ємний матеріал, в якому розповідається про чинний спосіб злому смартфонів Apple iPhone. Більше того, журналісти, посилаючись на результати розслідування, пишуть, що деякі компанії, включаючи Cellebrite і GrayKey, які надають послуги по злому iOS і розблокування iPhone (в основному для спецслужб) вже взяли цей спосіб собі на озброєння. Втім, поки ще рано панікувати, адже ніхто ваш смартфон віддалено не зламає, тим більше в Україні.

iPhone
iPhone

Нагадаємо, Українська бабуся створила емблему, яку використовує Google

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Знову за старе: в чіпах Intel виявили глобальну вразливість

Також Знай.ua" писав про те, що Хакер перетворив приставку Nintendo Switch в повноцінний компютер з Windows 10: фото