У Запорізькій та Дніпропетровській областях через технічні несправності частково перестали працювати номери екстрених служб.

Цю інформацію повідомляє ДСНС.

З мобільних операторів Київстар і Водафон неможливо додзвонитися на деякі номери. Зокрема, у Запорізькій області не працюють екстрені номери 101, 102, 103 та 112.

Служба з надзвичайних ситуацій пропонує громадянам у разі необхідності телефонувати на екстрені номери зі стаціонарних телефонів або мобільного оператора Лайфсел.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що сьогодні диспетчери швидкої допомоги, приймаючи виклики, працюють за правилами постанови Моз від 2009 року. До цього система не змінювалась, тому чиновники взялися це змінити. І скоро українці по-новому будуть викликати бригаду швидкої допомоги.

Бригади "швидкої" мчать до пацієнтів, коли є реальна загроза життю людей. Існує перелік симптомів, які можуть свідчити про необхідність екстреної допомоги. Це, наприклад, раптовий розлад дихання, втрата свідомості, біль в ділянці серця, значна зовнішня кровотеча тощо. В таких випадках необхідно викликати швидку допомогу за єдиним номером 103. Бригада екстреної медичної допомоги повинна прибути на місце події в містах — протягом 10 хвилин, у населених пунктах за межами міста — протягом 20 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера.

Швидка допомога
Швидка допомога

Так звана "служба невідкладної допомоги" є однією з опцій надання медичної допомоги вдома у пацієнта. Рішення про її створення і підтримки приймає місцева влада. У тих регіонах, де працює така служба, є окремі номери, за якими можна викликати медиків або скористатися переадресацією виклику з номера 103.

Як повідомляв раніше Знай.uа, фахівці розповіли, що дасть українцям новий етап реформування медицини.

Також Знай.uа писав, що профільне міністерство опублікувало повний список медичних препаратів, які українці зможуть отримати за програмою "Доступні ліки".