У неділю, 10 березня, вранці група осіб, в тому числі і священики УПЦ МП заблокували двері храму, що розташований у селі Сестрятин на Рівненщині. Відповідна інформація з'явилася в місцевих ЗМІ.

"Сьогодні вранці, 10 березня о 7.40 год Сестрятин Радивилівського району прибуло близько 10 священнослужителів УПЦ, знаходяться в єдності з московським патріархатом, а також до двох десятків невідомих людей. Зараз вони стоять перед дверима храму і моляться", - сказано в повідомленні.

При цьому кількість невідомих осіб в селі збільшується. Поліція спостерігає за ситуацією, яка склалася, однак не втручається. Біля сходів храму виникали невеликі провокації.

Сестрятин

Так, в кінці лютого Свято-Миколаївська громада села Сестрятин на зборах прийняла рішення про перехід з УПЦ колишнього московського патріархату в Православну Церкву України. Рішення присутніх на зборах було одноголосним.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Новостворена громада ПЦУ напередодні зайшла в храм, де відбувся молебен українською мовою. Після цього храм закрили, але не всі парафіяни вирушили додому і залишилися чергувати біля церкви, адже припускали можливі провокації від опонентів з сусідніх громад.

Та вранці 10 березня їх побоювання виправдалися і московські попи в сприянні невідомих влаштували провокацію.

Раніше повідомлялося, що тернопільський священик розповів, що послужило причиною для своєрідної кризи віри у молодих людей. Сьогодні все частіше можна почути фразу "немає часу, щоб піти в церкву". Духовний батько, протоієрей Євген Заплетнюк висловив жаль про те, що останнім часом молодь все рідше ходить в церкву.

Нагадаємо, православні "друзі" приготували Єпіфанія удар в спину. Друга Балканська церква відмовилась визнати предстоятеля ПЦУ Єпіфанія.

Як повідомляв Знай. ua, священик знайшов спосіб повернути молодь до церкви. В цьому світі існують закони, які абсолютно не залежать від нашої віри в них, розповідає протоієрей Євген Заплетнюк.

Знай. ua писав, що в Україні з'явиться унікальний жіночий монастир. Синод ПЦУ прийняв найважливіше рішення для подальшого розвитку церкви.