Відео з гучною заявою телеведучої Яніни Соколової в прямому ефірі одного з українських телеканалів підірвало соціальні мережі. Ведуча процитувала відомий вірш Тараса Шевченка. Дуже сміливий вчинок привернув особливу увагу.

Про це стало відомо завдяки відео в Twitter і коментарям під ним.

Так, уривок з твору "Катерина" від 22 квітня 1838 року "про російську любов" Соколова зачитала в ТБ-ефірі з нагоди Дня святого Валентина ще в лютому 2017 року, проте в минулу суботу, 9 березня, Україна святкувала день народження Тараса Шевченка. З цієї нагоди соціальні мережі знову згадали відео, яке на фоні війни на Донбасі, окупації Криму і конфлікту з Росією звучить особливо знаково.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Актуальний Шевченко. З днем народження, Тарасе Григоровичу!" - пише відео користувач, який опублікував відео. При цьому соціальні мережі в захваті від відео, активно коментуючи вірш.

Відзначимо також, що Яніна Соколова відповіла путінському пропагандиста Дмитру Куликову. Останній, стверджує, що українці - це "збірні суб'єкти з різних націй". Куликов і зовсім знахабнів - він придумав, що, нібито, існує окрема, недосконала категорія жителів західної України.

"А ось і етнографи підтяглися з расовими теоріями. Виявляється, українець - це збірний суб'єкт. А є ще якісь окремі від українців" галіційци", ну, або погані українці, на відміну від тих, хороших збірних суб'єктів. Я дивлюся, ще трохи і ви надішлете нам лінійку черепа міряти".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий український журналіст Дмитро Гордон звернувся до заступника голови Кіровоградської області Ігорю Степуре, який на своїй сторінці в Facebook побажав йому смерті. Відповідне відеозвернення було опубліковано на YouTube каналі Гордона. Чиновник написав у пості у соцмережі наступне:

"Треба, щоби воно здохло. Слідом за Бузиною".

Журналіст не зміг стримати емоцій і відповів Степуре дуже жорстко:

"Ось що я тобі відповім, Степура – ти мені на очі краще не попадайся, я тобі кадик вирву, с**а!".

Нагадаємо, Гордон раптово попросив Порошенка про допомогу: це прокляття для країни.

Як повідомляв Знай.uа Тука шокував заявою про події на Донбасі 2014 року.

Знай.uа писав, кар'єра на піску: Лариса Ільєнко просувається в політиці за гроші на крадених надрах.

Дивіться відео по темі: