З жовтня в Литві набули чинності поправки, що дозволяють карати ретрансляторів за пропаганду війни чи заклики до зміни конституційного ладу.

Парламент країни прийняв ці поправки навесні. Внесення змін до Закону про інформування суспільства ініціювала президент Даля Грібаускайте, аргументуючи необхідністю боротьби з ворожою пропагандою, повідомляє Delfi.

Поправки встановлюють відповідальність за зміст програм ретрансляторам незалежно від місця реєстрації. Штраф за пропаганду війни, заклики змінити конституційний лад і зазіхнути на суверенітет країни може досягати 3% річного доходу.

Читайте також: Тука попросив Литву про допомогу у розмінуванні Луганщини

Президент Грібаускайте пропозицію прийняти такі поправки пояснила тим, що Литва "зараз живе в умовах інформаційної війни" і необхідністю боротьби з ворожою пропагандою.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У пояснювальному листі до поправок говорилося, що російські телепрограми, в яких демонструється пропаганда, постійно дивляться 15% або 400 тисяч жителів Литви.