Предстоятель Православної церкви України Епіфаній зустрівся з главою Української греко-католицької церкви Святославом.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Зустріч очільників обох церков відбулася 7 березня. Про не було заздалегідь домовлено. Під час зустрічі сторони особисто обмінялися міркуваннями щодо низки питань, які стосуються двох Церков і впливають на їхні взаємовідносини.

Взаєморозуміння між ПЦУ та УГКЦ сприятиме суспільному порозумінню та єдності українського народу.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Завдяки зусиллям наших попередників було багато зроблено для того, щоби загоїти рани минулого", - зауважив Епіфаній.

Митрополит ПЦУ також наголосив на тому, що існує велика необхідність діалогу між цими двома церквами. ПЦУ має намір розвивати взаємини та співпрацювати у всіх можливих сферах з Українською Греко-Католицькою Церквою та з Католицькою Церквою в цілому.

"І у віровчительнних, і в історичних питаннях кожна зі сторін має власний погляд, в одних близький, в інших — протилежний. Помилкою було би як переоцінювати такі розбіжності, так і недооцінювати їх. Саме тому потрібен подальший діалог — очевидно тривалий, часом складний та болючий", – вважає Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся з делегацією журналістів, філософів, науковців та священиків для обговорення актуальних питань розвитку ПЦУ, сформованих у так званих 10 тезах для Православної Церкви України.

Нагадаємо, що помічник митрополита Православної церкви України Епіфанія Іван Сидор, також відомий українцям як дзвонар Майдану висловився про заборони, які важливо дотримуватися у Великий піст.

Як повідомляв "Знай.ua", прощена неділя 2019: що потрібно знати і як підібрати потрібні слова.

Також портал "Знай.ua" писав, що православні "друзі" приготували Епіфанію удар у спину: позбавлений благодаті та дії Святого Духа.