Албанської церкви не визнали канонічність хіротонії предстоятеля ПЦУ Єпіфанія і Філарета. Відповідну заяву АПЦ розмістила в грецькому агентстві новин Romfea.

Ієрархи Албанської Православної Церкви висловили стурбованість визнанням Константинопольським Патріархом "заднім числом хіротоній, здійснених відлученим і відданий анафемі Філаретом (Денисенко), хіротонії якого недійсні, позбавлені благодаті і дії Святого Духа".

Також в Албанської церкви піддали сумніву канонічність хіротонії самого предстоятеля самого предстоятеля нової Православної церкви України Єпіфанія.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 4 березня, відбулося засідання Священного Синоду Православної церкви України

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ієрархи Албанської Православної Церкви

Про це повідомляється на сторінці ПЦУ в соціальній мережі Facebook.

"4 березня 2019 року в Будинку митрополита під головуванням Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія проходить засідання Священного Синоду Православної Церкви України", - йдеться в повідомленні.

Засідання провели у Будинку митрополита на території Національного заповідника "Софія Київська". Захід відбувся під головуванням митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.

За даними журналу учасники синоду визначили своє бачення ситуації навколо планів служіння Української греко-католицької церкви в соборі Святої Софії в Києві. Воно буде направлено главі УГКЦ у формі листа.

Нагадаємо, повернення "блудного" Митрополита Павла. Єпіфаній висунув християнський ультиматум.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні з'явиться унікальний жіночий монастир. Синод ПЦУ прийняв найважливіше рішення для подальшого розвитку церкви.

Знай. ua писав, що московські попи б'ють на сполох. Російська православна церква шокувала страшним прогнозом.