У понеділок, 11 березня, в Україні весняна погода зміниться дощовою. При цьому сонце буде зігрівати тільки узбережжя Чорного та Азовського морів. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, майже по всій території країни 11 березня буде хмарно і волого. Дощі обійдуть стороною тільки Одеську, Миколаївську, Херсонську області, Запоріжжя та Крим. У південних регіонах у понеділок буде найтепліше. Сонце прогріє повітря до +14...+17 градусів.

Проте, незважаючи на дощі, в Україні 11 березня стовпчики термометрів покажуть до +9... +13 градусів тепла. У той же час пориви вітру не додаватимуть комфорту: очікуються пориви до 7 – 12 метрів на секунду. У понеділок вітер північно-західний.

У свою чергу холодніше всього буде в західних і північних регіонах. Там синоптики прогнозують до +6... +8 градусів. Ще нижче буде денна температура повітря у Рівненській області – +5... +7 градусів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

В цей день небо в Києві буде вкрите хмарами. Дощ йтиме вночі і вранці. Вдень він ослабне і до вечора закінчиться. Температура становитиме +6… +8 градусів вдень, а вночі +2… +3 градусів.

карта Укргідрометцентру на 11 березня

Прогноз погоди на 11 березня в містах України

Ужгород – +8...+10

Львів – +6...+8

Івано-Франківськ – +8...+10

Тернопіль – +6...+8

Чернівці – +8...+10

Хмельницький – +7...+9

Луцьк – +6...+8

Рівно – +5...+7

Житомир – +7 ...+9

Вінниця – +8...+10

Одеса – +15...+17

Миколаїв – +14...+16

Херсон – +15...+17

Сімферополь – +13...+15

Кропивницький – +11...+13

Черкаси – +9...+11

Чернігів – +7...+9

Суми – +7...+9

Полтава – +9...+11

Дніпро – +12...+14

Запоріжжя – +12...+14

Донецьк – +11...+13

Луганськ – +11...+13

Харків – +10...+12

Київ – +7...+9

Народний прогноз погоди в Україні

11 березня відзначається день пам'яті святого Порфирія, єпископа Гизського. У минулі часи погоду у цей день визначали по вітру: якщо вітер подме з півдня чи з південного заходу, слід чекати швидкого потепління.

Нагадаємо, що синоптики опублікували похмурий і холодний прогноз - справжньої, сонячної весни доведеться трішки почекати. Найближчі дні ознаменуються неприємним похолоданням та сильними зливами.

Як повідомляв портал Знай.uа, у зв'язку з сильними вітрами на всій території України оголосили штормове попередження. Рятувальники розповіли, що за даними синоптиків, сильні пориви вітру будуть у західних областях України. Подекуди вони досягатимуть 25 метрів на секунду.

Також портал Знай.uа писав, що неподалік від міста Девіцеса, графство Уїлтшир (Великобританія), 59-річний англієць Кріс Барроу натрапив на загадкові візерунки. За словами чоловіка, він прогулювався околицями, коли раптом помітив величезний малюнок на снігу.