Стало відомо, що Україна спільно з Польщею запустили проект "Партнерство та працевлаштування", щоб викорінити шахрайство при працевлаштуванні українських громадян в Європі. У його реалізації брали участь польсько-українська господарська палата та Всеукраїнська палата з міжнародного працевлаштування. Про це пише Хвиля.

Так, згідно з нововведенням, зарплати українським трудовим мігрантам зобов'язаний виплачувати безпосередньо підприємство-роботодавець, а не фізичні особи. Це зменшить ризики шахрайства та обману заробітчан.

"Одним з факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники будуть отримувати дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають персонал", — розповіли координатори проекту.

Крім того, проект дозволить ліквідувати компанії, які заробляють нібито на "пошуку роботи" українцям у Польщі. Тим часом уповноважені органи закликають українців до запуску офіційних механізмів працевлаштування шукати роботу в Польщі, через ліцензовані державою компанії, мають гідні рекомендації.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Президент профільної асоціації Василь Воскобійник рекомендує українцям влаштовуватися на роботу тільки на великі польські підприємства, де нараховують зарплати на банківську картку, а не видають у конверті.

"Українцям необхідно знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Крім того, працевлаштуватися краще на великих підприємствах, де виплата зарплати йде на банківську карту, дотримуються всі передбачені польським законодавством норми охорони праці і є соціальне страхування", — пояснив Воскобійник.

Варто відзначити, що з 1 січня уряд Польщі прийняв рішення збільшити мінімальну зарплату до 2250 злотих (близько 16 тисяч гривень). Така зарплата на території країни буде виплачуватися "некваліфікованим працівникам", в тому числі і українським заробітчанам.

Нагадаємо, що протягом 10 років Україна в змозі досягти рівня доходів населення як у країнах Євросоюзу, наприклад, Польщі. Але все не так просто, як може здаватися. Щоб досягти рівня Євросоюзу, необхідно вдвічі прискорити зростання ВВП.

Як повідомляв портал Знай.uа, вже через півтора місяця вступає в силу новий закон, згідно з яким встановлять абонплату на комуналку. А за борги нарахують пеню. "Штрафи" платитимуть українці, які не заплатять за квитанціями до 20 числа кожного місяця.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні в результаті проведення перерахунку виплати пенсій підвищено 8,9 мільйонів з 10,2 мільйона пенсіонерів. Про це заявив глава Міністерства Соціальної політики Андрій Рева.