Український омбудсмен Людмила Денисова провела зустріч із заступником голови Місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн. На зустрічі у понеділок, 11 березня, обговорили стан здоров'я українських військовополонених в Росії.

Про це Людмила Денисова повідомила на сторінці в Facebook.

На зустрічі Денисова і Вальдеманн обговорювали серйозне погіршення здоров'я українських військовополонених в Росії і необхідність проведення термінової операції 20-річному політв'язню Павлу Грибу.

"Обговорили питання про необхідність проведення термінової операції 20-річному політв'язню Павлу Грибу, якого утримують у Ростові-на-Дону. Анніка Вальдеманн зазначила, що вона розділяє оцінку щодо серйозного стану Павла і висловила надію, що до хлопця допустять незалежних лікарів синхронно з допуском медиків до Кирила Вишинського", - написала вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього Денисова направила клопотання Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяні Москальковой про необхідність невідкладної операції Павлу в лікарні, але відповіді поки не отримала.

[embed]https://www.facebook.com/denisovaombudsman/posts/2504455879627146?__xts__

Також на зустрічі обговорили питання надання невідкладної медичної допомоги трьом пораненим військовополоненим морякам: Василю Сороці, Андрію Ейдеру і Андрію Артеменко.

"За інформацією від Москальковой, Василю Сороці вже зробили передопераційне обстеження, але саму операцію чомусь зволікають. Це створює ризик для його інвалідності, адже часу для відкладання хірургічного втручання немає", - додала Денисова.

Український омбудсмен зазначила, що належні умови утримання та термінова медична допомога також необхідна кримському татаринові Едему Бекірову, який на даний момент знаходиться в важкому стані в сімферопольському СІЗО на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, політв'язень Гриб довів, що путінські катівні небезпечні для здоров'я. Хлопець перебуває на межі життя і смерті.

Як повідомляв Знай. ua, НАБУ завело три справи проти Денисової. Навколо уповноваженої з прав людини Людмили Денисової розігрався неабиякий корупційний скандал.

Знай. ua писав, що Денисова влаштувала холодний душ українцям. Перевіряючі зазначили, що вихованці центру живуть в умовах, близьких до тюремним.