Українці почали виїжджати в інші країни в пошуках кращого життя ще після розпаду Радянского союзу. Але, на диво, потік охочих пожити за кордоном не вичерпується донині і, навіть навпаки, збільшується. Найчастіше українці бажають поїхати на заробітки в Іспанію, Польщу, Португалію... До Німеччини ж попит менше, але все одно існує.

Це пов'язано з тим, що в Німеччині дуже багато бюрократії і туди їдуть тільки ті, хто вже був тут і має необхідні зв'язки, щоб повернутися. Або ж люди їдуть до своїх родтсвенникам, які переїхали давно і живуть вже багато років тут.

Діта Фогель з Гамругского інституту всесвітньої економіки повідомляє, що пік популярності Німеччини для мігрантів припав на кінець 90-их років. Але з розширенням Європейського союзу кількість нелегалів пішло на спад: ті ж поляки вже працюють легально. Та й, за фактом, знайти роботу в Німеччині досить складно, повідомляє Фогель. Оскільки тіньовий сектор економіки дуже невеликий, а всі підприємства, які наймають нелегальних працівників, перенесли за кордон, в цілях економії.

Українців, які поставили за мету жити і працювати в Німеччині, нехай і нелегально, не лякає нічого: ні штрафи в обсязі 50 тисяч євро, ні погрози тюремного ув'язнення.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Федеральне митне управління Німеччини веде актиную порьбу з нелегалами. Вони перевіряють усі сфери діяльності: від ресторанів до служб таксі, куди теж примудряються потрапити приїжджі. Єдине місце, куди держслужбовцю не потрапити - це приватний сектор економіки. Саме тут і живуть нелегальні українці і завдяки цьому їм вдається багато років працювати на благо іншої держави. Німці дуже дивуються, коли дізнаються, що наприклад прибиральницею у них працює людина з вищою освітою (адже в Німеччині отримати вишку набагато складніше, ніж в Україні), починають йому співчувати, а через деякий час можуть запропонувати посприяти і переїзду його родичів у Німеччину.

Багатьом українцям живеться несолодко в Німеччині, але, тим не менш, вони не поспішають повертатися додому, а воліють допомагати рідним грошима. Та й самі не їздять в Україну, щоб не нарватися на зустріч з поліцією. У рідній країні їх не чекає нічого, адже зароблені гроші закончаться, а в Україні такі суми вони отримувати не будуть. Саме тому Україні варто підтримувати тих, ктовсе-таки повернувся з заробітку.
"Якщо вони трохи заощадили грошей за час роботи за кордоном, а так роблять більшість трудових мігрантів, то, повернувшись, вони могли б розпочати власну справу, наприклад, відкрити перукарню, таким чином створивши робочі місця для інших. Це, безсумнівно, принесло б користь не лише окремій людині, але і економіці всієї країни", - вважає жанна пархоменко Марк Ханбури.

Нагадаємо, що поляки вшістьох жорстоко побили українця у Варшаві.
Раніше Знай.ua повідомляв, що Європа прикрила лазівку для заробітчан.