Новина про замкомандира танкового полку так званої ДНР Світлану Дрюк, яка перейшла на українську сторону, активно обговорюється в ЗМІ.

Вона зізналася, що воювала з 2014 року, проте не так давно зустріла українського розвідника і закохалася в нього. Далі вона під приводом лікування в Ростові-на-Дону поїхала в Україну, а також взяла з собою секретні документи. В даний час Світлана дає свідчення і не проти підтвердити їх в Гаазі. Про те, як українські розвідники закохують в себе жінок з окупованих територій, розповіли "Вести".

Світлана Дрюк

Розум перемагає силу

В спецслужбах розповіли, що вербуванням людей з самопроголошених республік займаються цілі відомства. Для їх співробітників не складно закохати в себе дівчину в мережі і надалі отримувати від неї інформацію.

При цьому самі терористи багаторазово заявляли, що проти них працює центр інформаційно-психологічних операцій ГУР МОУ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У ЗСУ є 72-й центр інформаційно-психологічних операцій, який розташований у Броварах, його девіз: "Розум перемагає силу". Але за час конфлікту по всій території нашої країни подібних центрів з'явилося чимало. Вони постійно в мережі і заводять нові знайомства.

Увага в кризових умовах

Схильність людей до сильних почуттів у воєнний час пояснила доктор психологічних наук Інна Лук'янець: "Не секрет, що під час війни завжди збільшується народжуваність. Все за рахунок інстинкту виживання і самозбереження. Втомлений чоловік, який воював, людина, яка бачила розруху і війну більше схильна до любові. Їй на інстинктивному рівні хочеться зберегти себе і продовжити. Тому процес спілкування, виникнення симпатії, орієнтуванняи на протилежну стать відбувається швидше. Якщо раніше при звичайних обставинах хлопець не звернув би увагу на ось цю конкретну дівчину, то в кризових умовах — звертає досить швидко".

Дівчина у ноутбука

Моторола не помер?

Фахівці кажуть, що робота складна і вимагає індивідуального підходу. Один з випадків: "Наприклад, додався в друзі до дружини покійного Мотороли. Що мені сподобалося — по ту сторону спецслужби трохи протупили. Як тільки Моторолу підірвали в ліфті — Олена, яка вже повинна сумувати, почала постити свої селфи. Потім, правда все стерли і "лівих" друзів поудаляли. Але інформацію вже засікли. А значить, що Моторола може бути живий, а Олену з її сторінкою просто випустили з уваги".

Чи інший випадок – жінка дала добро на доставку квітів з послугою фото щасливого одержувача. В результаті вийшло визначити будинок, де збираються бойовики.

Примітно, що найпростіше працювати з людьми з "сірої зони" або малозабезпеченими. Вони вічно потребують — за щомісячне поповнення мобільного рахунку або віддалену роботу вони готові розповісти що завгодно і робити будь-які знімки.

Самі ж розвідники відзначають, що ворог в курсі про подібні центри і працює в тому ж напрямку. З цієї причини не варто поспішати з довірою до нових знайомих.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що користувачі мережі вражені історією батька п'ятьох дітей, який разом з ними воює на Донбасі проти окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українські військові практично щодня відправляють на той світ бойовиків і 7 березня не стало винятком.

Також "Знай.uа" писав, що в п'ятницю, 10 березня на тимчасово окупованій території Донбасу не було зафіксовано порушень режиму тиші.