Стало відомо, що з 1 травня 2019 року комунальне підприємство "Київтеплоенерго" планує підвищити тарифи на опалення і гарячу воду в столиці. Нові тарифи вже опубліковані на сайті держпідприємства, передає Хвиля.

Так, з 1 травня 2019 року киянам доведеться платити за опалення 1611,58 гривень за 1 Гкал, бюджетні організації заплатять 1822,40 гривень за 1 Гкал, релігійні організації — 1630,73 гривень за 1 Гкал, а інші споживачі — 1813,69 гривень за 1 Гкал.

Варто відзначити, що в середньому для жителів столиці плата за опалення піднялася майже на 100 гривень, а за гарячу воду — на 10 гривень. Таке підвищення в "Київтеплоенерго" пояснили подорожчанням газу та холодної води.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше ми писали про те, що для киян змінилися тарифи на газопостачання. Зміни зачепили всі домогосподарства - і ті, що з лічильниками, і ті, де прилади обліку газу не встановлені, і тих, хто не підключений до централізованої подачі опалення гарячої води.

Нові тарифи розділили сім'ї, які використовують бойлер, і ті, хто не використовує водонагрівач. Отже, ціна на газ для населення при наявності газових лічильників складе 8,54 гривні за кубометр.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики Андрій Рева пригрозив облгазам відкликанням ліцензії і закликав українців боротися з липовими газовими боргами у судах. Газові постачальники ставлять українців, у яких немає лічильників, у неймовірно жорсткі умови і фактично можуть написати в платіжках що завгодно.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попереджають про комісію у державному "Ощадбанку" при оплаті за комунальні послуги. Проте, власники пенсійних платіжних карток від "Ощадбанку" можуть оплатити послуги ЖКГ без комісії, якщо будуть розраховуватися в касах банку.

Також портал Знай.uа писав, що опалювальний сезон у Києві завершиться, коли протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла. Цю інформацію повідомила прес-секретар заступника голови КМДА Юлія Грамотна.