На полігоні в Житомирській області десантники протестували і провели стрілецькі випробування на міцність українського бронеавтомобіля "Козак-2": найближчим часом його планують відправляти у Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Бронеавтомобіль Козак-2

Як стало відомо, на 15-тонний броньовик з колісною формулою 4х4 встановлений турбодизельний двигун Iveco об'ємом 5,9 л і потужністю 279 к. с. Корпус броньовика цілком складається із зварених сталевих листів.

Армійський позашляховик перевірили на прохідність на танкодромі (у тому числі з подоланням водної перешкоди), після чого відкрили по ньому вогонь з автоматів, кулемету Калашникова та снайперської гвинтівки, в ході чого перевірили броню і захисне скло вікон. Спостереження за випробуваннями проводив командувач ДШВ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Бронеавтомобіль Козак-2

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На бронемашину "Козак-2" можлива установка стрілецького озброєння: кулемет ПКМС з боєкомплектом 2500 патронів, кулемет НСВТ великого калібру або КТ-12.7 з боєкомплектом 450 або 500 патронів, автоматичний гранатомет АГС-17 або КБА-117 на 100 пострілів, або УАГ-40 на 87 пострілів. Крім того, можна закріпити на дах бойовий модуль з дистанційно керованим озброєнням.

Бронеавтомобіль Козак-2

У стандартному варіанті ББМ вміщує в себе до 10 десантників. В даний час на полігоні тестують новий броньовик "Козак-2М1". ББМ серії "Козак" випускаються на столичному НВО Практика.

Бронеавтомобіль Козак-2

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що один з військовослужбовців зі Львова розповів, з якими труднощами йому довелося зіткнутися на тимчасово окупованій території Донбасу. Чоловік розповів про обстріли, смерть його соратників, а також поранення, яке отримав в бою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": путінський окупант розповів про подачки бойовикам, а також з якої причини вони прагнуть якнайшвидше покинути окупований Донбас.

Також "Знай.uа" писав, що на території нашої країни в цьому році втретє відзначають День українського добровольця. Така дата вибрана не випадково, оскільки 14 березня 2014 року перші добровольці прибули на тренувальну площадку під Києвом.