Якщо станом на березень на рахунках у субсидіантів у надавачів комунальних послуг є невикористані субсидії, так звана переплата, українцям дозволили платити менше.

Про це розповіли представники Мінсоцполітики.

тарифи

Якщо домогосподарство економило чи отримало субсидію "заднім числом" за ті місяці, коли оплата комунальних рахунків відбувалася власними грошима, в такому випадку громадяни мають право вимагати перерахунку сум та сплатити менше - рівно на суму переплати.

гроші

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наприклад, станом на березень в особистому кабінеті субсидіанта висвічується невикористана субсидія на суму 1500 грн. Домогосподарство спожило у лютому газу на суму 1000 грн. Таке домогосподарство має право вимагати перерахунку платіжки за лютий, де згідно із законом має стояти сума до сплати "нуль". Решту 500 грн переходить на квітень, - пояснили в міністерстві.

поштове відділення

Якщо ж громадяни отримують субсидію готівкою, в такому випадку зекономлену суму вони можуть використати на будь-які інші цілі.

Додасо, киянам, які взимку отримали плітіжки з космічними сумами, перерахують їх ще раз. Крім того, столична влада заявила, що наведе лад у платіжках, а облгазам влаштують жорсткі перевірки.

Нагадаємо, "Ощадбанк" здере з українців додаткові гроші за комуналку. В банку зніматимуть комісію при оплаті за компослуги. Єдині, хто можуть зекономити, це власники пенсійних платіжних карток, які платитимуть у касах фінустанови.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, за які помилки вони можуть залишитись без пільг від деражви на оплату комуналки.

Також Знай.ua писав про те, що отримувати кошти, передбачені монетизацією субсидій, можна на картку киянина, соціальну або ж пенсійну картку.

Дивіться: Монетизація субсидій. Як працюватиме нова система