Стало відомо, скільки в Польщі перебувало українців у січні. Кількість наших заробітчан підрахували за допомогою смартфонів. Так, в сусідній країні зараз проживає 1,27 млн громадян України. Про це повідомило видання Gazeta Wyborcza.

У той же час фактична кількість громадян України, які живуть у Польщі, залишається загадкою. Вся справа в тому, що точні дані відсутні як в уряді, так і в Управлінні соціального страхування (ZUS). Повної інформації про кількість українців у Польщі не дають ні дані про видані візи, ні кількість виданих дозволів на роботу або постійне проживання, ні страхові внески.

Проте найбільш достовірним джерелом інформації стали смартфони, які використовують українці. Компанія Selectivv, яка вивчає звички і поведінку власників телефонів, отримала можливість це визначити.

Для того щоб переконатися, що телефон, швидше за все, належить українцю, досить знати, що карта належить одному з польських операторів, пристрій налаштований на українську або російську мову і щорічно під'єднується до українських стільникових мереж.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як з'ясувалося, людей, які відповідають вищевказаним критеріям, в січні в Польщі було 1,27 млн. Зазначається, що в 2018 році їх кількість становила понад 830 тисяч.

Дані, якими володіє Selectivv, анонімні. При цьому компанія знає, скільки українок у Польщі планують вагітність або вже чекають на дитину. Це можна дізнатися завдяки програмам з планування вагітності.

Нагадаємо, що Спілка підприємців та роботодавців запропонувала Міністерству закордонних справ Польщі скасувати необхідність знання польської мови на момент клопотання про карту поляка. Таким чином Союз хоче спростити повернення на батьківщину, приміром, бразильців польського походження.

Як повідомляв портал Знай.uа, український уряд пропонує заохочувати роботодавців, які створюють нові робочі місця не тільки для вузькопрофільних фахівців.

Також портал Знай.uа писав, що однією з країн, де багато хто хоче побувати є Австрія. Ніхто не асоціює її з далекою країною, тому частина українців приймає рішення поїхати на заробітки саме туди.