Керченська протока стала справжнім кошмаром для кораблів, причому не тільки з причини численних російських корит з агресивним екіпажем, але й небезпеки, яка прихована від очей під товщею води. Численні інциденти дали привід охрестити протоку своєрідним кладовищем кораблів.

Останнім стало судно Maryland з вантажем металу під прапором Ліберії, яке прямувало до Венеції з українського Маріуполя та сіло на мілину в Керченській протоці, про що стало відомо з російських ЗМІ.

Керченська протока

У повідомленні йдеться: "Судно сіло на бровку (Керч-Єнікальського каналу) ввечері 13 березня. Поки залишається там, до завтра точно". Згідно отриманої інформації, зняти Maryland з мілини намагалися відразу чотири буксири, проте спроба закінчилася невдачею. Варто відзначити, що загрози нанесення шкоди морському навколишньому середовищу і узбережжю немає, інцидент в протоці на рух інших суден не вплинув.

Як стало відомо, судно вийшло з Маріуполя о 18:13 у понеділок, 11 березня. Станом на 21:20 четверга судно "Maryland" було в Керченській протоці неподалік від незаконно побудованого країною-агресором Керченського мосту (з боку Азовського моря) зі статусом "на якорі". Його осада становить 7,7 м.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Керченська протока

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що мережа жахнулася знімкам, на яких видно, як іржава конструкція Кримського моста поступово просідає. Користувач, що виклала в мережу фотографії, залишила під ними коментар: "Влуч у хвіртку. Тільки гондоли і гондольєри скоро будуть протискуватися сюди. Висота, просідання, замулювання...".

Як повідомляв портал "Знай.uа": російський Центральний банк випустив в обіг пам'ятну монету до п'ятої річниці анексії українського Криму. Як стало відомо, на зворотному боці монети зображено міст над Керченською протокою, що з'єднує материкову частину країни-агресора з окупованим Кримом.

Також "Знай.uа" писав, що російські моряки знову опинилися в центрі скандалу. На цей раз їх застукали за тим, що у них виходить найкраще – розпиванням спиртного прямо під час несення служби.