Мабуть, жодна людина на світі не отримує так багато порад, як вагітна жінка.

"Вагітність – не хвороба, тому живемо, як жили"

- Змінити свій спосіб життя потрібно, особливо в останньому триместрі.

Проводити вагітність на дивані, відчуваючи себе тендітною кришталевою вазою, – погана ідея. Але і жити у звичному режимі всі 9 місяців, навантажуючи себе як зазвичай, аж ніяк не кращий варіант.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

У вагітних по-іншому протікають обмінні процеси в організмі, вони швидше втомлюються, їм потрібно більше часу для відпочинку і сну, і це нормально.

До кінця вагітності загальна кількість крові в організмі жінки збільшується приблизно на 45%. Зростає навантаження на нирки, легені та шлунково-кишковий тракт, тому перегляд харчування та зміна звичного способу життя обов’язкові. Відмовтеся від перегляду фільму на користь прогулянки на свіжому повітрі і делегуйте частину домашніх турбот близьким.

"Ніяких польотів літаком, це дуже шкідливо і небезпечно!"

- Міф на 95%. Все залежить від того, як протікає вагітність, і від її терміну.

Авіакомпанії дійсно не дозволяють жінкам літати на останніх місяцях вагітності. Головна причина полягає в тому, що пологи на борту не принесуть особливої ​​радості ні пасажирам, ні екіпажу, ні самій матері. Та й відсутність акушера в літаку збільшує ризики.

"Чоловікові не зрозуміти, що ти відчуваєш у цей час"

- Міф. Деякі чоловіки теж почувають себе «вагітними».

Не тільки жінки страждають від гормональних змін. Батькам теж часом доводиться несолодко. Під час вагітності жінки рівень тестостерону у її партнера знижується, а рівень пролактину підвищується. Вчені вважають, що цей процес допомагає чоловікові в майбутньому краще справлятися зі своєю роллю батька.

Буває навіть і так, що у чоловіка виникає фізичний стан, схожий з тим, що відчуває майбутня мама. Наприклад, він також може страждати від ранкової нудоти і перепадів настрою. Це дивне явище називають синдромом Кувад або симптоматичною вагітністю партнера, і до кінця його ще не вивчили. Після пологів всі симптоми уявної вагітності у чоловіка проходять.

"Печія замучила? Це все тому, що у дитинки волосся росте"

- Міф, хоча деякі вчені вважають ці явища взаємопов’язані.

Печія – поширений симптом вагітності, викликаний кислотним рефлюксом. З наукової точки зору вона не має нічого спільного з волоссям майбутньої дитини. Малюк стрімко зростає і здавлює внутрішні органи мами. В результаті кислота зі шлунку виявляється в нижньому відділі стравоходу, подразнюючи його слизову.

Нагадаємо, співачка Надя Дорофєєва, учасниця гурту "Время и Стекло", зворушила шанувальників спільним знімком з мамою.

Як раніше повідомляв Знай.uа, вчені назвали вік, у якому найкраще народжувати дітей. Саме в цьому віці ви зможете максимально легко пережити вагітність і пологи.

Знай.uа писав, шанувальники співачки Віри Брежнєвої не змогли відрізнити її від дочки. Мовляв, дівчата дуже схожі один на одного, як дві краплі води.