Згідно з даними опитування міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, в минулому році кожен другий працюючий українець отримав надбавку до зарплати. Близько 50% респондентів зазначили, що у них на роботі підняли оклади всім працівникам без винятку. Про це повідомляє ubr.ua.

Однак, як виявилося, пощастило не всім працівникам. Цілих 27% опитаних зазначили, що у них на роботі отримували надбавку до зарплати тільки ті, хто виконав або перевиконав план/KPI. Ще 21% респондентів відповіли, що їм зовсім не переглядали розмір зарплати, а ще 2% респондентів взагалі урізали оклад.

Повідомляється, що в 2018 році підвищення окладів було різним. Так, розмір надбавки варіювався в діапазоні від 5 до 50%. Пощастило як офісному персоналу, так і фахівцям на виробництвах. Виявляється, у минулому році суттєвих фінансових проблем в українських підприємствах помічено не було. Опитування роботодавців показало, що більшість (73%) не затримували виплату зарплат співробітникам. А ось у 23% опитаних компаній зізналися, що невеликі прострочення все ж мали місце. Серйозні затримки зарплат виникали у 4% респондентів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У чинній системі бонусів і премій торік мало що змінювалося. У ряді випадків відбувалося тільки підвищення виплат – десь у чверті роботодавців, яких опитали. Але за старою налагодженою схемою. 18% українських компаній, які спілкувалися з аналітиками HeadHunter, заявили, що не практикують грошові заохочення, а у 4% такі виплати були скасовані або урізані.

Говорячи про ситуацію з нематеріальною мотивацією, 42% респондентів-роботодавців заявили, що в їх компаніях подібних програм не було і немає. А ось 31% опитаних сказали, що активно застосовують нематеріальну мотивацію. Ще 14% повідомили, що протягом 2018 року в їх компаніях було запущено ряд нових програм. 13% респондентів-роботодавців доповіли, що програми нематеріальної мотивації зазнали негативних змін: в 10% випадків вони були частково скорочені, і в 3% — повністю скасовані.

Нагадаємо, українцям пообіцяли подвійне підвищення пенсій, але радіти ще рано

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українцям підготували гарні надбавки.

Також портал "Знай.uа" писав, що українцям підготували нову формулу підрахунку пенсій.