У Сумах в обласному перинатальному центрі померла породілля, яка була хвора на кір.

Про це повідомляє "Хвиля".

Померла 24-річна жінка з Буринського району лише тиждень тому народила хлопчика. Він повністю здоровий. Дитина перебуває під наглядом медиків. У неї кір не діагностовано, але інкубаційний період ще не завершився.

Зазначимо, що через кір Сумський перинатальний центр припинив прийом породіль. Пологовий будинок закрили на карантин як мінімум на два з половиною тижні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За словами Наталії Кіпенко, головного спеціаліста відділу охорони здоров’я, наразі вакцини проти кору у місті достатньо, щеплення роблять дітям та дорослим, що відносяться до груп ризику.

У 2017-18 роках Україну сколихнув спалах коpу – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Показники з кількістю хворих були найвищими в Європі. За інформацією Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України з початку 2018 року на кіp захвоpіли 36 455 людей – 14 111 дорослих і 22 344 дитини. За прогнозами медиків до кінця року кількість хвоpих на кіp може перевищити найвищий показник захвоpюваності, що був зафіксований в Україні, починаючи з початку 90-х років.

Головною причиною таких масштабних спалахів кору є низький рівень імунізації. На сьогодні показники щеплень вирівнюються, однак не так давно українці масово відмовлялися щеплювати дітей, і саме той розрив спричинив нові спалахи інфікування.

Нагадаємо, вчені розповіли про головні міфи, через які люди в усьому світі масово відмовляються від вакцинації.

Як повідомляв портал "Знай.ua", епідемія кору в Україні набирає обертів: дівчинка чекала допомоги у загальній черзі, швидка не приїхала.

Також "Знай.ua" писав про те, що кір не пошкодувала підданих Супрун, викосила цілий департамент. Відомий журналіст Сергій Дібров розповів, що Моз України масово закупив вакцину проти кору для використання всередині відомства.