В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр ветеранів, а на його базі - єдина онлайн система обліку, яка буде називатися Е-ветеран. Про це під час презентації діяльності Міністерства у справах ветеранів у парламенті заявила профільний міністр Ірина Фріз.

українські воїни в Донбасі

Так, на базі Єдиного державного реєстру ветеранів зроблять систему онлайн Е-ветеран - єдину систему обліку, де кожен ветеран зможе створити на сайті власний "кабінет".

"Це дасть можливість кожному з ветеранів отримувати державні послуги або консультації в онлайн-режимі. Відслідковувати статус розгляду документів, вступати в безпосередню комунікацію з працівниками міністерства", - розповіла Фріз.

Крім того, під онлайн-систему Е-ветеран планують створити мобільний додаток. За словами міністра, ряд міжнародних партнерів вже висловили бажання допомогти у створенні такого проекту, але хто саме ці партнери – вона не уточнила.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ірина Фріз

Нагадаємо, що Veterano Coffe Mariupol – це перша в Донбасі кав'ярня, яку заснував ветеран АТО Олексій Кельт. У соціальних мережах він розповів, що влада Маріуполя відвезла його кафе разом з дорогим устаткуванням і тижневою виручкою. Влада ніяк не попереджала ветерана про знесення МАФу.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві невідомий жорстоко побив 60-річного ветерана АТО і його дружину. Наголошується, що причиною бійки стала словесна перепалка між чоловіком і хлопцем. Ветеран АТО зробив йому зауваження через те, що останній грубо розмовляв з касиркою супермаркету.

Також портал Знай.uа писав, що учасники АТО в Донбасі повернули свої бойові нагороди президенту Петру Порошенку. Таким чином вони виразити свій протест проти діючого гаранта. Один із ветеранів АТО підійшов до мікрофона і заявив, що після "побиття побратимів" під Верховною Радою, він не бажає володіти нагородою, яка видана президентом.