Хоча зараз триває Великий піст, але не всі його дотримуються та часто споживають м'ясо. На скільки менше мяса ми можемо купити на мінімалку в порівнянні з європейцями та їхніми зарплатами й цінами, показали на прикладі такої популярної страви, як стейк?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це пише на своїй сторінці в Facebook глава Нацради економічного розвитку та директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Вираховуючи купівельну спроможність українців, поляків та французів, експерти брали до уваги мінімальну зарплату та ціну на м'ясо в супермаркетах французької мережі "Ашан", які є в усіх трьох країнах.
"Два тижні тому найдешевшу вирізку в Україні можна було купити від 139грн за кілограм, у Польщі – від 183грн, а у Франції – від 815грн. Ми не брали до уваги м'ясо за акційними цінами та не враховували якість м’яса", - пише спеціаліст.
За підрахунками, на мінімальну заробітну плату, яка становить €136, українець може собі дозволити погуляти на широку ногу з 40кг яловичини для приготування смаженого стейку. Поляк, отримуючи мінімальну платню в €523, може зараз собі дозволити придбати 92кг якісної яловичини. А француз, на свої €1521, купує 57кг.
На середню заробітну плату в €345 українець може собі дозволити 76кг м’яса для стейку. Поляк, отримуючи в середньому в місяць €1075, може собі дозволити з’їсти з друзями 188кг. А французу його €2911 вистачить на 112кг".
От така смачна інформація. Бачимо, що різниця в кількості м’яса не така велика порівняно з різницею в мінімальній та середній заробітній платі між нашими країнами.
Однак у спеціалістів є запитання до якості м'яса, що продається в наших магазинах.
Дивіться: Як приготувати ідеальний стейк
Нагадаємо, Олексій Дорошенко розповів про продукти, які рекордно здорожчают найближчим часом.
Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розповіли, чому м'ясо в Україні стало дорожчим за європейське.
Також Знай.ua писав про те, що люблений українцями бутерброд з салом за рік подорожчав на 10%.