У цей день православна церква вшановує пам'ять всіх Коринфських мучеників. Але на Русі шанували тільки мученицю Василину і вважали, що вона наказує весняним водам. У дня багато назв: «День Василини», «Василина Коринфська», «День мучеників Коринфа», «Кондратьєв день». Крім того, сьогодні проходить Батьківська субота поминання покійних.

Чого не можна робити 23 березня у Батьківську суботу та День Василини

Цей день вважається магічним, краще не купувати нічого нового і відмовитися від операцій. Навіть до зубного краще не йти. Також сьогодні не варто залишати ложку в чашці, тому що можна розлити її вміст. А це сьогодні дуже погана прикмета. Тому що удача може втекти з дому разом з весняними водами і не повернутися. Якщо це сталося, потрібно налити собі новий напій, скатертину перестелити, калюжу витерти ганчіркою і потім кинути її в піч.

Також сьогодні ні в якому разі не можна погано відгукуватися про покійних. Не влаштовуйте під час поминок бенкети, а вживати алкоголь взагалі заборонено. Не можна у Батьківську суботу розважатися, дивитися комедії, хоч якось веселитися. Але сумувати теж не потрібно. Тому що душа безсмертна і всі мертві воскреснуть в останній день.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ще сьогодні не варто відмовляти в милостині. На могилі не можна залишати предмети життя покійного, які вказують на його шкідливі звички і пристрасті.

Приказки та прикмети:

  • На Василину день темний — льон буде волокнистим.
  • Холодний вітер в спину - не вижити зиму.
  • Сині хмари, що біжать по небу, обіцяють тепло і дощ.
  • Гроза 23 березня – рік буде врожайним.
  • Хмарний і похмурий день – цього року буде добрий урожай льону.
  • Холодний вітер подув – зима ще довго протримається.
  • Весняні води у річку потекли – до хорошого улову плотви.
  • Якщо вже прилетіли журавлі, значить, навесні буде тепло.
  • Шпаки повернулися – сніг скоро зійде.

Народні прикмети на 23 березня

  • Якщо прилетіли ластівки, то через два тижні почнеться розлив річок.
  • Жайворонок у небі кружляє, значить, скоро з'явиться перша трава.
  • Біля мурашника 23 березня починає танути сніг з північної сторони – літо буде благополучним, вдасться зберегти і виростити овочі і фрукти. Якщо ж сніг тане з південної сторони мурашника, то літо буде коротким і непогожим

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.