Київський міжнародний інститут соціології провів соцопитування серед населення. Результати опитування просто вразили громадськість. Виявляється, 60% українців за останній рік не прочитали жодної книги (ані друкованої, ні електронної), не були в бібліотеці і, більше того, не відвідували і книжкові магазини.

Опитування проводилося серед українців старше 18 років, які не перебувають у тюремному ув'язненні або в медичних установах.

Майже чверть українців (23%) за минулий рік хоча б один раз відвідували бібліотеку чи книжковий магазин, а 13% хоч і не відвідували місця перебування книг, але читали літературу в друкованому або електронному варіанті.

Дослідження показало, що бібліотеки та книгарні частіше відвідують більш молоді люди, українці з високим рівнем освіти і громадяни, які живуть в містах.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також, дослідники повідомляють, що 50% українців за весь рік не відвідали жодного культурного заходу. Перешкодами для цього вони вважають брак часу і грошей. Уточнюється, що найбільше культурно розвиваються громадяни від 18 до 29 років: концерти відвідує 26% опитаних, а театр - 13%.

У зв'язку з цим українці наводять різні причини того, чому складається така ситуація. Одні й правда бачать причину в тому, що культурно розвиватися зараз стало дорого. Або ж, що часу вистачає тільки на домашні справи. Але є й ті, хто вважає що вплив інтернету став згубним, адже люди проводять весь свій вільний час саме в мережі і не хочуть развиватися як-небудь ще.

Нагадаємо, що українка розповіла про дива акції від Glovo: обуренню немає меж.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що померла культова радянська співачка, під пісні якої ми всі засинали.

Також, портал Знай.ua писав, що українцям прийдеться неабияк розщедритися на штрафи за покупку квітів.